227
(φωτ. αρχείου) | Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΛΜΕ κατά Γαβρόγλου: «Κάνει κακέκτυπο φροντιστηρίου την Γ’ Λυκείου»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 11:38
(φωτ. αρχείου)
|Intimenews/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΛΜΕ κατά Γαβρόγλου: «Κάνει κακέκτυπο φροντιστηρίου την Γ’ Λυκείου»

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2019, 11:38

Πυρά κατά του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νικηφόρος Κωνσταντίνου σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που εξήγγειλε το υπουργείο για την είσοδο στα πανεπιστήμια.

Σε δηλώσεις του το Σάββατο στον ΣΚΑΪ επισήμανε ότι ο υπουργός «έβγαλε το σχέδιο για το νέο Λύκειο χωρίς να υπάρξει περαιτέρω διαβούλευση με την ΟΛΜΕ, πάρα τη σχετική δέσμευσή του» και τόνισε πως ο υπουργός μετατρέπει την Γ’ Λυκείου σε κακέκτυπο φροντιστηρίου.

Πρόσθεσε ότι, παρά τις δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου ότι τα σχολεία λειτουργούν χωρίς κενά, ακόμα και χθες Παρασκευή έγιναν τοποθετήσεις αναπληρωτών τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Σε άλλες δηλώσεις του, στον ραδιοσταθμό «Θέμα», ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι με το νέο σύστημα «θα γίνεται ένας αγώνας δρόμου για τα τέσσερα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα , ενώ κατηγοριοποιούνται τα Πανεπιστήμια με Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης».

Αντιθέτως ο υπουργός υπεραμύνεται των αλλαγών και τονίζει ότι «το σύστημα είναι πολύ ορθολογικό και πολύ ενισχυμένη η παιδαγωγική του διάσταση».

Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΟΛΜΕ για το αδιάβλητο των ενδοσχολικών εξετάσεων απολυτηρίου, ο υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον σημερινό τρόπο που οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο, καθώς και να δηλώσει δημόσια εάν δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.

Επισήμανε, τέλος, ότι το νέο σχέδιο τίθεται από βδομάδα σε διαβούλευση, ώστε πριν από το Πάσχα να είναι νόμος του κράτους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...