307
«Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες» είπε ο εικονιζόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ | ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οικονόμου: Με αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 15:09
«Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες» είπε ο εικονιζόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Οικονόμου: Με αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 15:09

Τα όσα είπε-πρότεινε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τους συνδικαλιστές εκπαιδευτικούς για αλλαγή πρωτοκόλλων στα σχολεία ώστε να είναι «ασφαλή», προκάλεσαν την αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι ουσιαστικά προτείνει να κλείσουν τα σχολεία.

«Η κυβέρνηση είχε θέσει ως απόλυτη προτεραιότητα τη διά ζώσης λειτουργία της εκπαίδευσης» υπενθύμισε ο κ. Οικονόμου, για να συμπληρώσει:

«Ο κ. Τσίπρας, μετά από αλλεπάλληλες παλινωδίες, μόλις σήμερα, στις αρχές Δεκεμβρίου, δέχθηκε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοικτά. Αλλά ζητά, όταν παρουσιάζεται το πρώτο κρούσμα, τα τμήματα να κλείνουν για τρεις μέρες από τις πέντε που λειτουργούν! Αν ισχύσει αυτό που προτείνει ο κ. Τσίπρας τα σχολεία απλά δεν θα λειτουργούν. Παράλληλα επαναλαμβάνει τις αντιπολιτευτικές του κορώνες περί προσλήψεων και μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, χωρίς καμία μελέτη.

Αυτά λέει ο κ. Τσίπρας, ας δούμε τι έχει κάνει η κυβέρνηση.

»Με όπλο μας τον εμβολιασμό και τους συνεχείς ελέγχους, που φτάνουν για τους μαθητές έως τα επτά τεστ ανά εβδομάδα, τα σχολεία και τα πανεπιστήμιά μας λειτουργούν πλήρως επί τρεις μήνες. Όλο αυτό το διάστημα μόλις 12 στα 80.000 τμήματα έκλεισαν για λίγες ημέρες, με απόλυτη διασφάλιση της υγείας των μαθητών. Επίσης, μόνο το 4,53% των τμημάτων γενικής παιδείας έχουν πάνω από 25 μαθητές και το 1,91% πάνω από 26. Από πέρυσι έγιναν 16200 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ενώ φέτος έγιναν επιπλέον 38000 προσλήψεις αναπληρωτών. Το 98% των σχολείων έχουν υποβάλει την πρώτη αναφορά αξιολόγησης, για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας. Μόλις χθες παρουσιάστηκαν 166 νέα αναβαθμισμένα προγράμματα σπουδών για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

»Η κυβέρνηση, με απόλυτη σοβαρότητα και μεριμνώντας για την υγεία όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας, διασφαλίζει την πλήρη λειτουργικότητα των δομών εκπαίδευσης και παράλληλα προχωρά με γοργά βήματα και αποφασιστικότητα στον ποιοτικό εκσυγχρονισμό της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης, στηρίζοντας έμπρακτα το μέλλον της νεολαίας μας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News