237
| ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μόσιαλος: Τι μου είπε ταξιτζής για τα εμβόλια – τι του είπα και τον έπεισα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 14:25
|ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Μόσιαλος: Τι μου είπε ταξιτζής για τα εμβόλια – τι του είπα και τον έπεισα

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 14:25

Μια συζήτηση που είχε με έναν οδηγό ταξί για τα εμβόλια, περιέγραψε την Παρασκευή ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE και από τους πιο επιδραστικούς επιστήμονες στο θέμα της διαχείρισης της πανδημίας.

Στη σχετική ανάρτησή του στο Facebook και αφού παρέθεσε τι τρελά του ανέφερε για τα εμβόλια ο αυτοκινητιστής, ο κ. Μόσιαλος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι ανεμβολίαστοι δεν είναι ούτε «αρνητές» ούτε «ψεκασμένοι»· απλώς δεν είναι σωστά ενημερωμένοι.

Η αναφορά εξάλλου του καθηγητή σε ιδιοκτήτη ταξί έχει ιδιαίτερο βάρος, καθώς στην αστική μυθολογία οι ταξιτζήδες έχουν έναν ρόλο ενίοτε φιλοσόφου αλλά κυρίως διακινητή θεωριών συνωμοσίας.

Ανέφερε λοιπόν ο κ. Μόσιαλος:

«Μόλις συζήτησα αναλυτικά με ιδιοκτήτη ταξί για τα εμβόλια. Έβρεχε και κολλήσαμε για αρκετή ώρα στην κίνηση στο κέντρο της Αθήνας. Δεν έχει κάνει το εμβόλιο γιατί τρώει πρατόγαλο και χλωροτύρι και θεωρούσε ότι ήταν προστατευμένος. Εξήγησα γιατί δεν είναι. Θεωρούσε επίσης ότι τα mRNA εμβόλια μένουν στο σώμα μας για πάντα και ίσως προκαλέσουν μακροχρόνιες παρενέργειες. Δεν ισχύει αυτό. Το mRNA μένει στον οργανισμό μας για λίγες ημέρες η εβδομάδες και μετά διαλύεται. Το ερώτημα με το mRNA και τις μακροχρόνιες επιπτώσεις μου το έχουν θέσει αρκετοί πολίτες τις τελευταίες ημέρες. Χρειάζεται συστηματική ενημέρωση με υπομονή και κατανόηση όλων των ανησυχιών. Οι περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο δεν είναι αρνητές η ψεκασμένοι. Δεν είναι σωστά ενημερωμένοι και έχουν εύλογες ανησυχίες.

»Νομίζω ότι τον έπεισα να κανει το εμβόλιο».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...