215
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής Α' Αθήνας και γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στη Βουλή | Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι έχουμε… «τιμωρητικό» εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 13:35
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, βουλευτής Α' Αθήνας και γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σε ομιλία του στη Βουλή
| Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Τζανακόπουλος κατήγγειλε ότι έχουμε… «τιμωρητικό» εμβολιασμό

Protagon Team Protagon Team 3 Δεκεμβρίου 2021, 13:35

Συνεχίζοντας την επαμφοτερίζουσα στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εμβολιασμού και πιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε με τα γνωστά απίθανα «μαθηματικά» του (εδώ) ο Παύλος Πολάκης, ο γραμματέας της ΚΕ του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατήγγειλε δημοσίως «τιμωρητικό εμβολιασμό» (!), όταν κλήθηκε να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους πολίτες άνω των 60 ετών και το μηνιαίο διοικητικό πρόστιμο των 100 ευρώ για όσους εξ αυτών δεν κάνουν το εμβόλιο κατά της Covid-19 μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με υποχρεωτικό εμβολιασμό, αλλά με τιμωρητικό εμβολιασμό», είπε ο κ. Τζανακόπουλος σε δηλώσεις του το πρωί της Παρασκευής στο Open, υιοθετώντας ρητορική και επιχειρήματα ακραίων αρνητών των εμβολίων και επέμεινε στον ταξικό χαρακτήρα μέτρου και τους χαρακτηρισμούς περί «χούντας», «Πινοσέτ» κ.τ.λ.

«Συμπολίτες μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα να δίνουν τα 100 ευρώ τον μήνα δεν πρόκειται να εμβολιαστούν», προεξόφλησε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ. Επομένως, συνέχισε, «εάν συζητούσαμε με όρους καθολικότητας του εμβολιασμού στον γενικό πληθυσμό θα έπρεπε αφενός να δώσουμε συγκεκριμένα κίνητρα και αφετέρου να συζητήσουμε άλλα μέτρα περιορισμών και όχι αυτό το απαράδεκτο, πινοσετικής έμπνευσης μέτρο του κ. Μητσοτάκη».

«Η κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση, τιμωρεί αυτούς τους πολίτες και τους καταδικάζει σε οικονομική εξόντωση. Πρόκειται για την κλασική, αυταρχική δεξιά αντίληψη», σχολίασε ο κ. Τζανακόπουλος.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...