612
| In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: «Κατάντια» η εργαλειοποίηση της υπόθεσης του Κολωνού

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 20:42
|In Time News / ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ

Οικονόμου: «Κατάντια» η εργαλειοποίηση της υπόθεσης του Κολωνού

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 20:42

«Είναι πραγματικά κατάντια να προσπαθεί κάποιος να αποκομίσει πολιτικά και κομματικά οφέλη από περιπτώσεις σαν και αυτή την αποτρόπαια υπόθεση του Κολωνού. Το έγκλημα, ο βιασμός, αυτές οι τραγωδίες δεν προσφέρονται για να δίνεις ιδεολογικό και πολιτικό πρόσημο στον εγκληματία ή στους εγκληματίες, δεν προσφέρεται για την αναζήτηση κομματικού οφέλους», τόνισε την Τρίτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον Real FM.

«Εμείς ούτε το επιδιώξαμε, ούτε πρόκειται να το επιδιώξουμε ποτέ. Δεν κάναμε και δεν θα κάνουμε ποτέ πολιτική με χυδαία hashtags ή με άθλια υπονοούμενα. Η μοναδική απόδοση ιδιότητας που πρέπει να δοθεί σε όλους αυτούς τους ανθρώπους είναι η ιδιότητα του κτήνους. Το έχω πει πολλές φορές και το επαναλαμβάνω και σήμερα: Δεν προσφέρονται οι υποθέσεις αυτές για να προσπαθεί κανείς να δώσει ιδεολογικά πρόσημα και πολύ περισσότερο να αποκομίσει πολιτικά οφέλη», συνέχισε ο κ. Οικονόμου, αφήνοντας σαφείς αιχμές εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προ ημερών χρησιμοποίησε την υπόθεση της 12χρονης ως πεδίο άσκησης αντιπολίτευσης (διαβάστε σχετικά εδώ και εδώ).

Σε ό,τι αφορά την ουσία της υπόθεσης, διαβεβαίωσε ότι «η Αστυνομία και η Δικαιοσύνη κάνουν υποδειγματικά τη δουλειά τους», ενώ επανερχόμενος στο πολιτικό, εξέφρασε την ελπίδα «από την εξέλιξη της υπόθεσης αυτής να γίνουν όλοι σοφότεροι».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επικρίνει τη στάση της Κουμουνδούρου για το ίδιο θέμα και τις προηγούμενες ημέρες, κατηγορώντας ευθέως την αξιωματική αντιπολίτευση για «πολιτική χυδαιότητα», μεταξύ άλλων, έπειτα από τη δημοσίευση άρθρου του Αλέξη Τσίπρα υπό τον τίτλο «Το κορίτσι του Κολωνού είναι δικό μας παιδί» στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

«Δεν υπάρχει ζήτημα Predator για τις ελληνικές Αρχές»

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση των υποκλοπών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας έρχεται και επαναλαμβάνει συνεχώς ένα ψέμα. Αλλά η επανάληψη ενός ψέματος δεν το καθιστά αυτοδικαίως αλήθεια. Εχει φτιάξει ένα κείμενο επερώτησης, το οποίο στηρίζεται αποκλειστικά σε υποθετικές αφηγήσεις και σε υποθετικά ερωτήματα, τα οποία υιοθετεί σαν να είναι γεγονότα».

Και διερωτήθηκε: «Αν αυτό δεν δείχνει την πολιτική ένδεια του ΣΥΡΙΖΑ, τότε τι άλλο δείχνει;».

«Σε κάθε περίπτωση, αυτό που πρέπει να είναι απολύτως σαφές –και ο Πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί ξεκάθαρα– είναι ότι ζήτημα Predator, κακόβουλων λογισμικών για την ελληνική κυβέρνηση, για τις ελληνικές Κρατικές Αρχές Ασφαλείας, για προμήθεια του ελληνικού κράτους δεν υπήρξε, δεν υπάρχει, δεν το χρησιμοποιούν οι ελληνικές Κρατικές Αρχές Ασφαλείας. Αυτό έχει προκύψει από όλες τις έρευνες.

Ο Πρωθυπουργός έχει δώσει απαντήσεις από την πρώτη στιγμή και δεν πρόκειται να συνεχίσει ένα παιχνίδι εντυπώσεων και επικοινωνίας. O κόσμος κρίνει και τις καθαρές απαντήσεις, κρίνει και εκείνους που βυθισμένοι σε έναν μικρόκοσμο προσπαθούν να συντηρήσουν ένα θέμα για να κατασκευάσουν μια πραγματικότητα που δεν προκύπτει από τα αληθινά στοιχεία», προσέθεσε.

«Τεράστιες οι ευθύνες» της Τουρκίας στο Μεταναστευτικό

Εξάλλου, αναφερθείς στο νέο ναυάγιο με μετανάστες και τη στάση της Τουρκίας, ο κ. Οικονόμου σημείωσε, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, τα εξής:

«Δυστυχώς,  με το σημερινό ναυάγιο επαναλαμβάνεται κάτι που βλέπουμε πολύ συχνά το τελευταίο διάστημα. Οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να σώσουν ανθρώπους. Δυστυχώς, δεν καταφέρνουν πάντοτε να τους σώσουν όλους. Οι καιρικές συνθήκες με τις οποίες ξεκινούν τα σκάφη αυτά είναι σαν να σπρώχνουν τους ανθρώπους αυτούς σε ένα δρομολόγιο θανάτου. Συχνά τα σκάφη αυτά δεν πληρούν καμία προδιαγραφή ασφαλείας για να ταξιδέψουν.

Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες της τουρκικής πλευράς για τον τρόπο με τον οποίο συνεχίζεται να γίνεται αυτή η λαθροδιακίνηση μεταναστών. Οχι μόνο γιατί η Τουρκία έχει υπογράψει συγκεκριμένες συνθήκες και συμφωνίες με την ΕΕ, τις οποίες δεν τηρεί. Πρέπει να αντιληφθούν το μέγεθος της ευθύνης που φέρουν απέναντι στην ανθρώπινη ζωή οι τουρκικές Αρχές και να κάνουν σωστά τη δουλειά τους».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...