290
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου εγκαταλείπει τα βουλευτικά έδρανα | INTIMEnews

Εκπληξη στο ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος δήμαρχος -και όχι βουλευτής- ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 15:09
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου εγκαταλείπει τα βουλευτικά έδρανα
|INTIMEnews

Εκπληξη στο ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος δήμαρχος -και όχι βουλευτής- ο Βασίλης Κεγκέρογλου

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2022, 15:09

Την απόφασή του να μην κατέλθει υποψήφιος στην επόμενες βουλευτικές εκλογές, γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ -και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος επί προεδρίας Φώφης Γεννηματά- Βασίλης Κεγκέρογλου, επιλέγοντας να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης ως  υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Μίνωα Πεδιάδος (περιοχή από όπου έλκει την καταγωγή του).

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr , ο κ. Κεγκέρογλου ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, σε συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα. Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του για τον δήμο Μίνωα Πεδιάδας θα γίνει την ερχόμενη Κυριακή.

Σε δηλώσεις του στο iefimerida.gr, ο κ. Κεγκέρογλου εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στην συγκεκριμένη απόφαση.  Ανάμεσά τους, οι  ανάγκες της περιοχής και η σημερινή δύσκολη πραγματικότητα, όχι μόνο λόγω σεισμών (Αρκαλοχώρι) αλλά και πληθυσμιακής ερημοποίησης, καθώς και η μεγάλη πρόκληση του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου του αεροδρομίου στο Καστέλι.

«Στην τελευταία απογραφή, ο δήμος Μίνωα Πεδιάδας αριθμούσε μόλις 3.500 κατοίκους, ενώ έπρεπε να βαίνει αναπτυσσόμενος», σημειώνει. «Θέλω να αξιοποιήσω στον τόπο μου την εμπειρία που απέκτησα από τα 18 χρόνια δημόσιας παρουσίας μου, ως βουλευτής και αντινομάρχης, για να ανακάμψει ο τόπος», προσθέτει, υπενθυμίζοντας ότι τον Μάρτιο θα κλείσει 19 χρόνια βουλευτής».

Είναι και η συγκυρία των αυτοδιοικητικών εκλογών, τον ερχόμενο Νοέμβριο (8/10 και 15/10/2023) οπότε «δεν μπορούσα να πω στους ψηφοφόρους μου ότι με εκλέγουν μόνο για λίγους μήνες να τους εκπροσωπώ», εξηγεί.

Μήπως όμως ο πραγματικός λόγος είναι ότι υποψήφιος στο Ηράκλειο -λόγω καταγωγής- θα είναι ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης;

«Μα θα βγάλουμε δύο έδρες!» απαντούν τοπικοί παράγοντες τους οποίους επικαλείται στο σχετικό δημοσίευμα το iefimerida, αν και για να πάρει το ΠΑΣΟΚ  δύο έδρες, θα απαιτηθεί ποσοστό πάνω από 20%, όταν στις εκλογές του 2019 είχε λάβει 11,38% και μία έδρα (με βουλευτή τον Κεγκέρογλου).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...