150
Ο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενταντίον της Ρεάλ Μπετίς, στη Μαδρίτη στις 12/03/17 | REUTERS/Sergio Perez

Οι συντοπίτες του Ρονάλντο τον βαρέθηκαν!

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 17:35
Ο Ρονάλντο με τη Ρεάλ Μαδρίτης ενταντίον της Ρεάλ Μπετίς, στη Μαδρίτη στις 12/03/17
|REUTERS/Sergio Perez

Οι συντοπίτες του Ρονάλντο τον βαρέθηκαν!

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 17:35

«Θα είναι άλλο ένα δημόσιο κτίριο που θα ονομαστεί Ρονάλντο. Φτάνει πια!», λένε οι κάτοικοι της Μαδέρα (ή αλλιώς Μαδέιρα). Και όχι μόνο αυτοί. Αντίδραση πρόβαλε και η κυβέρνηση της Πορτογαλίας ενάντια στην απόφαση αυτή της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση για τη μετονομασία του αεροδρομίου σε «Κριστιάνο Ρονάλντο» ελήφθη το περασμένο καλοκαίρι όταν ο πορτογάλος ποδοσφαιριστής ως αρχηγός της εθνικής ομάδας της Πορτογαλίας την οδήγησε στην κορυφή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016.

Η τελετή της επίσημης μετονομασίας του αεροδρομίου είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου – την επομένη φιλικού αγώνα μεταξύ της εθνικής Πορτογαλίας και της εθνικής Σουηδίας στην πρωτεύουσα του νησιού, τη Φουντσάλ.

Σε αυτή την ανακοίνωση αντέδρασε το Υπουργείο Χωροταξίας και Υποδομών της χώρας και αμφισβήτησε τη νομιμότητα της απόφασης. Η απάντηση των τοπικών Αρχών ήταν άμεση: «Το αεροδρόμιο ανήκει στη Μαδέρα και το νησί θέλει να τιμήσει τον αγαπημένο του γιο. Πρέπει να ζητήσει άδεια για να το κάνει; Από ποιον;».

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...