294
«Δεν υπάρχει σύγκριση με την υπόθεση Φιγιόν», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Λε Ρου, καθώς ακόμη δεν έχει κλείσει το περίφημο «Penelope-gate»... | REUTERS

Παραιτήθηκε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών που «προίκισε» τις κόρες του

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 16:28
«Δεν υπάρχει σύγκριση με την υπόθεση Φιγιόν», έσπευσε να ξεκαθαρίσει ο Λε Ρου, καθώς ακόμη δεν έχει κλείσει το περίφημο «Penelope-gate»...
|REUTERS

Παραιτήθηκε ο γάλλος υπουργός Εσωτερικών που «προίκισε» τις κόρες του

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 16:28

Μια νέα «υπόθεση Φιγιόν» απασχολεί τις τελευταίες ώρες τη Γαλλία και κυρίως τα μέλη της κυβέρνησης, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών Μπρινό Λε Ρου -ο οποίος παραιτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, όπως μετέδωσε το BBC– μιλώντας στη σατιρική εκπομπή Quotidien παραδέχθηκε ότι τα τελευταία επτά χρόνια, από το 2009 έως και το 2016, είχε προσλάβει τις ανήλικες κόρες του με σύμβαση ορισμένου χρόνου ως βοηθούς του στο κοινοβούλιο.

«Κυρίως τα καλοκαίρια ή τις περιόδους των σχολικών διακοπών, όμως ποτέ μόνιμα», έσπευσε να διευκρινίσει. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το επιτελείο της εκπομπής, οι κόρες του ξεκίνησαν να εργάζονται σε ηλικία μεταξύ 15 και 16 ετών και υπέγραψαν συνολικά 24 συμβάσεις ορισμένου χρόνου που τους εξασφάλισαν απολαβές ύψους 55.000 ευρώ.

Και ενώ ο Λε Ρου υποστήριξε ότι απασχολούσε τις κόρες του ως μαθήτριες, από τα στοιχεία φαίνεται ότι οι συμβάσεις που συνήψαν συνέπεσαν με περιόδους που φοιτούσαν στο πανεπιστήμιο, το καλοκαίρι του 2013 για την πρώτη και την άνοιξη του 2015 για τη δεύτερη.

«Κάθε συμβόλαιο αναφερόταν σε εργασίες οι οποίες μπορούσαν να ολοκληρωθούν εξ αποστάσεως, χωρίς φυσική παρουσία, χωρίς να επηρεάζουν τις σπουδές τους», εξήγησε ο ίδιος.

Σχολιάζοντας την υπόθεση αργομισθίας της συζύγου του υποψήφιου της Δεξιάς για τη γαλλική προεδρία Φρανσουά Φιγιόν, με την οποία υπάρχουν αρκετές ομοιότητες, ο Λε Ρου σημείωσε ότι «δεν τίθεται θέμα σύγκρισηςΜιλάμε για μια καλοκαιρινή δουλειά στο πλευρό ενός βουλευτή», είπε σύμφωνα με την εφημερίδα Le Figaro.

Το διάστημα που οι κόρες του απασχολούνταν ως βοηθοί του ξεκίνησε την περίοδο που ο Λε Ρου ήταν βουλευτής του Σεν-Σεν- Ντενί και έληξε όταν διορίστηκε υπουργός, τον Δεκέμβριο του 2016.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, προγραμματίστηκε συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Μπερνάρ Καζνέβ, όπου ο Λε Ρου παραιτήθηκε. Νέος υπουργός Εσωτερικών αναλαμβάνει ο 40χρονος πρώην βουλευτής Ματιάς Φεκλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...