276
Κάντο όπως ο Τραμπ, ήταν το… κοινωνικό μήνυμα της Rai. Στη φωτογραφία η γεννημένη στη Σλοβενία νυν σύζυγος του αμερικανού προέδρου Μελάνια (δεξιά) και η πρώτη σύζυγός του Ιβάνα (τσεχοσλοβακικής καταγωγής) | CreativeProtagon

Σεξισμός χωρίς όρια και θύελλα κατά της Rai

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 16:20
Κάντο όπως ο Τραμπ, ήταν το… κοινωνικό μήνυμα της Rai. Στη φωτογραφία η γεννημένη στη Σλοβενία νυν σύζυγος του αμερικανού προέδρου Μελάνια (δεξιά) και η πρώτη σύζυγός του Ιβάνα (τσεχοσλοβακικής καταγωγής)
|CreativeProtagon

Σεξισμός χωρίς όρια και θύελλα κατά της Rai

Protagon Team Protagon Team 21 Μαρτίου 2017, 16:20

Γιατί να διαλέξει ένας Ιταλός σύζυγο από την Ανατολική Ευρώπη; Το ερώτημα δεν θα είχε και τόση σημασία αν μία εκπομπή της Rai 1 δεν αποφάσιζε να δώσει απαντήσεις. Και δη έξι. Σε γράφημα, με λίστα και με σειρά.

Διότι, όπως ενημέρωσαν τους τηλεθεατές τους οι υπεύθυνοι της εκπομπής «Parliamone sabato» (Ας κουβεντιάσουμε το Σάββατο), οι Ανατολικοευρωπαίες αμέσως μετά τον τοκετό αποκτούν και πάλι κορμί αγαλματένιο, είναι πάντα σέξι και δεν φορούν πιτζάμες, είναι πρόθυμες να συγχωρέσουν ακόμη και την απιστία, αφήνουν τον άνδρα να είναι ο κύριος του σπιτιού, είναι τέλειες νοικοκυρές αφού από μικρές μαθαίνουν να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού, ενώ τέλος δεν γκρινιάζουν και δεν κάνουν μούτρα. «Ακόμα και ο Τραμπ διάλεξε δύο φορές σύζυγο από την Ανατολική Ευρώπη», ειπώθηκε κατά τη διάρκεια της εκπομπής. Αυτά από δημοσίας τηλεοράσεως εν έτει 2017. Και ακολούθησε η καταιγίδα.

rai
Δεν τους έφτανε το ανόητο του θέματος, σκέφτηκαν και να το οπτικοποιήσουν

Πυρά από παντού: ΜΜΕ, πολιτικοί, συγγραφείς, καλλιτέχνες, κοινωνικά δίκτυα καταδίκασαν, επέκριναν, θύμωσαν. Μισογυνισμός, σεξισμός, επιστροφή στον μεσαίωνα, ρατσιστικό μανιφέστο ήταν μόνο μερικές από τις κατηγορίες που απηύθυναν προς τους υπεύθυνους της εκπομπής και της Rai.

Η πρόεδρος της Rai Μόνικα Ματζιόνι και ο διευθυντής του Rai 1 Αντρέα Φαμπιάνο ζητούσαν πανικόβλητοι συγγνώμες προσπαθώντας να κατευνάσουν τους εξαγριωμένους επικριτές αλλά δεν ήταν αρκετό. Το δημόσιο κανάλι ανακοίνωσε ότι η εκπομπή κόβεται αλλά η οργή δεν έχει τέλος στη γειτονική χώρα καθώς το απότημα είναι βαρύ.

Το θέμα αποκτά και πολιτική χροιά καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν παραιτήσεις υψηλόβαθμων στελεχών. Κάπως έτσι η χαρά του Ιταλού του άνδρα του πολλά βαρύ κατέληξε να γίνει η μεγάλη ντροπή της της Rai.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...