295
Ευτυχισμένες ημέρες σαν του 2019 που βγήκε αυτή η φωτογραφία δεν υπάρχουν πια στη σχέση των Τραμπ και ΝτεΣάντις | Joe Raedle/Getty Images

Οι Ρεπουμπλικανοί προτιμούν τον ΝτεΣάντις από τον Τραμπ για τις προεδρικές του 2024

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 19:03
Ευτυχισμένες ημέρες σαν του 2019 που βγήκε αυτή η φωτογραφία δεν υπάρχουν πια στη σχέση των Τραμπ και ΝτεΣάντις
|Joe Raedle/Getty Images

Οι Ρεπουμπλικανοί προτιμούν τον ΝτεΣάντις από τον Τραμπ για τις προεδρικές του 2024

Protagon Team Protagon Team 14 Δεκεμβρίου 2022, 19:03

Δυσάρεστα τα νέα από τον χώρο των γκάλοπ και των πολιτικών ερευνών για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόνλαντ Τραμπ: οι Ρεπουμπλικανοί ψηφοφόροι δεν τον θέλουν για υποψήφιο πρόεδρό τους στις προεδρικές εκλογές του 2024, αφού προτιμούν αυτόν τον ρόλο να τον παίξει ο κυβερνήτης της Φλόριντα Ρον ΝτεΣάντις.

Ταυτόχρονα, αυτά τα νέα είναι δυσάρεστα και για τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, αφού αν διεκδικήσει και κερδίσει το χρίσμα των Δημοκρατικών θα αντιμετωπίσει έναν νέο και δυναμικό πολιτικό και όχι τον στριμωγμένο από τα λάθη του Τραμπ.

Ποιος τα λέει αυτά; Το βοστωνέζικο Πανεπιστήμιο Σάφολκ το οποίο συνεργάστηκε με την εφημερίδα USA Today. Από τα ενδιαφέροντα στοιχεία της είδησης αυτής είναι το γεγονός ότι επικεφαλής της πανεπιστημιακής έρευνας ήταν ο ομογενής διευθυντής του Κέντρου Πολιτικών Ερευνών του πανεπιστημίου, ο Ντέιβιντ Παλαιολόγος.

Αυτός δήλωσε αμερικανοπρεπέστατα στα media τι ακριβώς συμβαίνει αυτήν την περίοδο στη ρεπουμπλικανική ενδοχώρα: «Υπάρχει νέος σερίφης στην πόλη» είπε… Στο συγκεκριμένο γκάλοπ ο Ντε Σάντις υπερφαλάγγισε με μεγάλη δρασκελιά τον Τραμπ (56% και 33% ήταν τα αντίστοιχα ποσοστά).

Αναλυθέντα αυτά τα νούμερα έδειξαν ότι τον Τραμπ εγκαταλείπουν οι συνητηρητικοί υποψήφιοι, αυτοί που στο παρελθόν αποτελούσαν τη δύναμή του. Αρα, όλο και περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν ενδεχομένως δεξιά ή δεξιότερη γραμμή, όχι όμως με τον Τραμπ στο τιμόνι.

Ο 44χρονος ΝτεΣάντις υπήρξε προστατευόμενος του 76χρονου Τραμπ, όμως τώρα δεν είναι τίποτε άλλο από απειλή για την κυριαρχία του στο εσωκομματικό πεδίο.

Οι αμερικανικές εταιρείες διενέργειας γκάλοπ προβλέπουν ήδη τι θα συμβεί σε περίπτωση προεδρικής σύγκρουσης μεταξύ των Ντε Σάντις και του 82χρονου Μπάιντεν. Ο νεότερος σε ηλικία θα κερδίσει πανηγυρικά τον πρεσβύτερο.

Επίσης αναφέρουν ότι μέτρηση σε δείγμα 1.000 ατόμων έδειξε πως σε ποσοτό 60% οι Αμερικανοί δεν θέλουν να ξαναδούν αντιπάλους στην προεδρική κούρσα τους Τραμπ και Μπάιντεν. Ωστόσο η σημερινή δημοτικότητα του Μπάιντεν καταγράφηκε στο 46% και του Τραμπ στο 30%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...