1168
O υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπήρξε στόχος των Πυρήνων της Φωτιάς | REUTERS/Fabrizio Bensch

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 12:26
O υπ. Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπήρξε στόχος των Πυρήνων της Φωτιάς
|REUTERS/Fabrizio Bensch

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» πίσω από το πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 12:26

Διαλεύκανση από την Αθήνα ζητεί το Βερολίνο σχετικά με την υπόθεση του πακέτου – βόμβας που παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές γρήγορη και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για να εντοπιστούν οι δράστες. Είναι αυτονόητο ότι οι γερμανικές αρχές θα συνδράμουν τις ελληνικές», δήλωσε στην εφημερίδα Rheinische Post, ο υφυπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Κρίνγκς.

Η γερμανική αστυνομία από την πλευρά της δεν έχει σχολιάσει τις εξελίξεις, ούτε πρόκειται να το κάνει όσο συνεχίζονται οι έρευνες. Σύμφωνα πάντως με πηγές της αστυνομίας, το πακέτο περιείχε ύλες που χρησιμοποιούνται στην πυροτεχνουργία και θα μπορούσαν να προκαλέσουν «πολύ σοβαρά τραύματα». Οπως μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ειδικοί του ελληνικού υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέμεναν από τις γερμανικές αρχές πληροφορίες για τον τρόπο σύνδεσης των εκρηκτικών υλών και του πυροκροτητή για να εξάγουν συμπεράσματα για τους αποστολείς του πακέτου.

Πάντως, την ευθύνη της αποστολής του πακέτου με τον εκρηκτικό μηχανισμό, που προοριζόταν για τον υπουργό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με όνομα αποστολέα εκείνο του αντιπροέδρου της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη, ανέλαβε λίγες ώρες πριν, το πρωί της Πέμπτης, η οργάνωση των Πυρήνων της Φωτιάς.

Με κείμενο που δημοσίευσε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οργάνωση υποστηρίζει ότι η αποστολή του πακέτου είναι η δεύτερη πράξη του σχεδίου «Νέμεσις» και ότι συνεχίζουν δυναμικά παρά τις αστυνομικές έρευνες και τη σύλληψη «60 συντρόφων και άλλων ατόμων». Στο ίδιο κείμενο σημειώνεται ότι η αναλυτική προκήρυξη θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα την ανακοίνωση, πρώτη πράξη του σχεδίου «Νέμεσις» είχε ονοματιστεί η επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό σε βάρος της εισαγγελέως Τσατάνη τον περασμένο Οκτώβριο.

 

Ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στα ΕΛΤΑ και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για ανεπαρκή έλεγχο του εκρηκτικού δέματος που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Ο φάκελος εντοπίστηκε εκεί που έγινε σοβαρός έλεγχος και απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ και τις άλλες υπηρεσίες από όπου πέρασε», είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει: «Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το παίρνουν για αστείο ενώ δεν είναι καθόλου αστείο και εκθέτει τη χώρα».

Από την πλευρά τους, τα ΕΛΤΑ, με μια μακροσκελή ανακοίνωση τους, επέρριψαν την ευθύνη για την παράδοση του πακέτου στην εταιρεία που χειρίζεται τον εξοπλισμό ασφάλειας δεμάτων.

Ανακοίνωση των ΕΛΤΑ

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, διαθέτουν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας γενιάς, για την ανίχνευση και τον εντοπισμό εκρηκτικών μηχανισμών και άλλων επικίνδυνων αντικειμένων, σε όλες τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό. Πρόκειται για ηλεκτρονικό σύστημα που αποτελείται από ακτινοσκοπική συσκευή X-RAY ελέγχου αεροπορικού φορτίου, και συσκευή ανίχνευσης ιχνών εκρηκτικών (Explosives Trays Detector), το οποίο είναι εγκεκριμένο από την αρμόδια ευρωπαϊκή αρχή, για πιστοποίηση τεχνολογικού εξοπλισμού ελέγχου στην αεροπορική ασφάλεια.

Ο προαναφερόμενος εξοπλισμός ελέγχου είναι Γερμανικής κατασκευής, ο πλέον σύγχρονος που υπάρχει στην Ελλάδα, ανανεώθηκε στις 17 Ιανουαρίου 2017 από τα ΕΛΤΑ, είναι εγκατεστημένος και λειτουργεί στο αεροδρόμιο ‘’Ελ. Βενιζέλος’’.

Ο χειρισμός του εξοπλισμού γίνεται από εξειδικευμένη εταιρεία, η οποία διαθέτει την απαραίτητη πιστοποίηση που προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία. Οι έλεγχοι διενεργούνται από την εν λόγω εταιρεία, από πιστοποιημένο προσωπικό της, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπου και παραδίδονται οι ταχυδρομικές αποστολές πριν τη φόρτωσή τους στα αεροσκάφη.

Έπειτα από απόφαση των Ελληνικών Ταχυδρομείων διενεργείται εξονυχιστική έρευνα για να διαπιστωθούν οι ενδεχόμενες αβλεψίες από πλευράς της εταιρείας η οποία έχει αναλάβει, σύμφωνα με όλες τις νόμιμες προδιαγραφές, τον έλεγχο για τις ταχυδρομικές αποστολές που διακινούνται αεροπορικώς προς το εξωτερικό.

Παράλληλα συνεργάζονται με τις αρμόδιες Ελληνικές αρχές ασφαλείας για την πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και η διαδικασία είναι σε προανακριτικό στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μετά την ολοκλήρωση της διερεύνησης, θα ασκήσουν κάθε νόμιμο δικαίωμά τους, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Τονίζουμε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες από την Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση καθώς και τους κανονισμούς ασφαλείας διακίνησης ταχυδρομικών αεροπορικών αντικειμένων. Οφείλουμε ωστόσο να υπενθυμίσουμε ότι, παρόμοια περιστατικά έχουν συμβεί σε πολλά ταχυδρομεία στον κόσμο».

Ο Γεωργιάδης καταγγέλλει τη στοχοποίησή του

Μιλώντας λίγο αργότερα στο STAR, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για στοχοποίησή του από τρομοκρατικές οργανώσεις και συνέδεσε την υπόθεση του δέματος στον Σόιμπλε με την επίθεση κατά του βιβλιοπωλείου του.

«Χθες με είχατε βγάλει να μιλήσω για το βιβλιοπωλείο, αλλά τελικά είχα υποτιμήσει το περιστατικό. Μετά έμαθα από την αστυνομία, ότι δεν επρόκειτο για κάποια υπόθεση με γκαζάκια, που κάποιοι αντιεξουσιαστές πέταξαν στο βιβλιοπωλείο, αλλά ήταν για πρώτη φορά μια κανονική βόμβα με συνδεσμολογία και ωρολογιακό μηχανισμό. Άρα δεν αξιολογείται ως επίθεση αντιεξουσιαστών με την έννοια της βίας αλλά έχει αναβιβαστεί σε επίπεδο μιας τρομοκρατικής επίθεσης» είπε ο κ. Γεωργιάδης για να συμπληρώσει: «Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, το πρωί να μου βάζουν βόμβα στο βιβλιοπωλείο μου και το βράδυ να μαθαίνω ότι έστειλαν βόμβα στον Σόιμπλε με το όνομά μου, δηλαδή στοχοποιώντας με…είναι πολύ σοβαρό και για μένα και για την οικογένεια μου».

Και αργότερα, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά», ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα για τη στάση του. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ανέφερε πως το βράδυ της Τετάρτης είχε συνομιλία με τον κ. Τόσκα και τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ανέφερε πως η μόνη επικοινωνία που είχε με κάποιον αξιωματούχο της γερμανικής πλευράς, ήταν με τον πρέσβη της Γερμανίας σήμερα το πρωί. Ευχαρίστησε, τον κ. Τόσκα για την ενημέρωση και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη στάση που κράτησε απέναντι στο συμβάν.

Το δέμα κίνησε υποψίες στο χώρο υποδοχής του υπουργείου, παρελήφθη από πυροτεχνουργούς και εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη. Σύμφωνα με την Αστυνομία του Βερολίνου, περιείχε εκρηκτική ύλη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται σε πυροτεχνήματα και θα μπορούσε να είχε προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμούς εάν είχε ανοιχτεί.

Το κείμενο ανάληψης της ευθύνης από τους Πυρήνες της Φωτιάς

«Εννέα χρόνια μετά από την πρώτη εμφάνιση της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς τον Γενάρη του 2008. Μετά από περισσότερες από 300 επιθέσεις σε στόχους της κυριαρχίας που είχαν σαν αποτέλεσμα δεκάδες εκατ. ευρώ σε καταστροφές και τη μεταφορά του φόβου στο στρατόπεδο της εξουσίας. Μετά από περισσότερες από 60 συλλήψεις συντρόφων και άλλων ατόμων, όλα αυτά τα χρόνια, που έχουν κατηγορηθεί σαν μέλη μας και χιλιάδες χρόνια φυλακής που τους έχουν επιβληθεί.

Μετά από τόσες φορές που υπουργοί και αρχηγοί της αστυνομίας δήλωναν στα media ότι έχουν καταφέρει να μας “εξαρθρώσουν” και ότι “η Σ.Π.Φ. τελείωσε”. Μετά από την ένταξη της Σ.Π.Φ. στις λίστες με τις “τρομοκρατικές” οργανώσεις του Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Αμερική και της Europol στην ΕΕ… συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά.

Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις. Με ακόμα μεγαλύτερο πάθος και πείσμα για να πλήξουμε δομές αλλά και πρόσωπα του συστήματος εξουσίας. Πάντα ενάντια στην κοινωνική απάθεια. Πάντα ενάντια στους δυνάστες της ζωής μας.

Ακόμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι η Σ.Π.Φ. είναι μια ιδέα και ότι η ιδέα δεν μπορεί να φυλακιστεί γιατί είναι σαν τη Λερναία Yδρα. Για κάθε σύντροφο στη φυλακή, νέοι σύντροφοι είναι έτοιμοι να πάρουν τη θέση του και να συνεχίσουν στο μονοπάτι της επίθεσης. Eχουμε ακόμα την οργή…

Αναλαμβάνουμε την αποστολή παγιδευμένου δέματος στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας στα πλαίσια της εκστρατείας της δεύτερης πράξης του Σχεδίου Νέμεσις. Θα ακολουθήσει η προκήρυξη το επόμενο διάστημα. Συντροφικούς χαιρετισμούς στις ομάδες άμεσης δράσης της F.A.I. στη Χιλή και στην Ελλάδα για τη συμβολή τους στο Σχέδιο Νέμεσις»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News