463
Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την ισχυρή έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, στις 12 Οκτωβρίου | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απειλούν να «χαλάσουν» την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2016, 17:19
Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την ισχυρή έκρηξη στο σπίτι της εισαγγελέως Τσατάνη, στις 12 Οκτωβρίου
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/INTIMENEWS

Οι «Πυρήνες της Φωτιάς» απειλούν να «χαλάσουν» την επίσκεψη Ομπάμα

Protagon Team Protagon Team 11 Νοεμβρίου 2016, 17:19

Με νέα προκήρυξή της, η οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στην οικία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, στις 12 Οκτωβρίου, ζητώντας από τους πολίτες να απομονώσουν τους δικαστικούς λειτουργούς που μένουν στη γειτονιά τους και να συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις για να «χαλάσουν τη γιορτή», λόγω της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα.

Στη προκήρυξη σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «συναντάμε την εισαγγελέα Τσατάνη. Θρησκόληπτη, με στενές σχέσεις σε εκκλησιαστικούς κύκλους με “βαθιές τσέπες”, είχε μεριμνήσει κι αυτή για τη διευκόλυνση-κουκούλωμα του σκανδάλου του Βατοπεδίου».

Αναφέρονται επίσης στην επικείμενη επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα λέγοντας ότι «η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές».

Μία ημέρα μετά την επίθεση στην εισαγγελέα, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη με προκήρυξη λέγοντας στο τέλος ότι «σύντομα θα ακολουθήσει ολόκληρη η προκήρυξη, καθώς και η πρότασή μας για το σχέδιο “Νέμεσις”».

Η πλήρης προκήρυξη της οργάνωσης:

«Στις 15-16 Νοεμβρίου επισκέπτεται την Ελλάδα ο απερχόμενος αμερικανός πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα. Η αριστερή κυβέρνηση, που μέχρι χθες διαδήλωνε κάτω από το σύνθημα “Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι”, τώρα θα τον υποδεχθεί με τιμές. Η φιέστα της εξουσίας θα μετατρέψει την Αθήνα σε μία πόλη υπό στρατιωτική κατοχή, με χιλιάδες μπάτσους στους δρόμους να επιβάλλουν την ισχύ του καθεστώτος. Οι αναρχικοί, ως ο μόνος εσωτερικός εχθρός της εξουσίας, μπορούμε να γίνουμε ο καταλύτης της σύγκρουσης και να τους χαλάσουμε τη γιορτή.

Μπορούμε να τους επιστρέψουμε ελάχιστη από τη βία που ασκούν καθημερινά πάνω μας. Τη βία της οικονομικής κρίσης, των πολέμων στη Μέση Ανατολή, των δολοφονιών στην Παλαιστίνη, του φασισμού στην Ουκρανία, των συγκρούσεων στην Αφρική, των στρατοπέδων συγκέντρωσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση…

Ομως η οργάνωση επιθέσεων και συγκρούσεων, κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, δεν θέλουμε να περιοριστεί σε μια περιστασιακή εκτόνωση, περιμένοντας την επόμενη διαδήλωση, την επόμενη απεργία, τον επόμενο πόλεμο. Το σαμποτάζ της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου μπορεί να είναι η αρχή της δημιουργίας ενός οργανωμένου αναρχικού κινήματος, με σκοπό την επίθεση στο εδώ και τώρα και την καταστροφή του κράτους και της εξουσίας.

Εμείς θέλουμε να ξαναβάλουμε τη λέξη “αναρχία” στα στόματα, στην καρδιά και στο μυαλό μας. Για να γίνει αυτό χρειάζεται να φτιάξουμε υποδομές αυτομόρφωσης για να αναλύουμε τον εχθρό και τους σχεδιασμούς του, να στηρίζουμε τις αναρχικές διαδικασίες και συνελεύσεις για να επικοινωνούμε με τους συντρόφους, να μοιραζόμαστε σκέψεις, ιδέες, προτάσεις και να δημιουργούμε ανοιχτούς τόπους συνάντησης με ανθρώπους που δεν χωράνε στον κόσμο της εξουσίας και παράλληλα να οργανώσουμε παράνομες ένοπλες υποδομές και πυρήνες άμεσης δράσης, που θα πραγματοποιούν επιθέσεις, θα χτυπούν τον εχθρό και θα αποτελούν μια πρόταση για το πέρασμα από τη θεωρία στην πράξη για τη διαρκή αναρχική επανάσταση… και μόλις φτάσουμε στον σκοπό μας, θα τον μετατοπίσουμε λίγο πιο πέρα ακόμα, για να συνεχίσουμε τον αγώνα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...