508
O Αδ. Γεωργιάδης εμφανιζόταν ως αποστολέας του δέματος με εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Απεδείχθη τι μπάχαλο επικρατεί στα ΕΛΤΑ» είπε | SOOC

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ για τη βόμβα στον Σόιμπλε επιρρίπτει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 08:24
O Αδ. Γεωργιάδης εμφανιζόταν ως αποστολέας του δέματος με εκρηκτικά που εστάλη στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε: «Απεδείχθη τι μπάχαλο επικρατεί στα ΕΛΤΑ» είπε
|SOOC

Ευθύνες στα ΕΛΤΑ για τη βόμβα στον Σόιμπλε επιρρίπτει ο Αδωνις Γεωργιάδης

Protagon Team Protagon Team 16 Μαρτίου 2017, 08:24

Ανησυχία στην Αθήνα για προβοκάτσια και κύμα τέτοιων επιθέσεων στην Ευρώπη και προβληματισμό στο Βερολίνο προκάλεσε ένα συμβάν που αυτήν ειδικά την περίοδο θα μπορούσε να προκαλέσει ανεξέλεγκτες καταστάσεις: ένα ύποπτο δέμα που βρέθηκε έξω από τα γραφεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, περιείχε εκρηκτικά. Ως αποστολέας μάλιστα αναφερόταν ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης!

Η γερμανική αστυνομία ενημέρωσε μέσω του Twitter ότι το δέμα παραδόθηκε στο υπουργείο Οικονομικών στο Βερολίνο –με παραλήπτη τον υπουργό Οικονομικών– μέσω ταχυδρομείου στις 9.30 το πρωί της Τετάρτης. Εστάλη από άγνωστο, μέχρι στιγμής, ταχυδρομείο της Αττικής και έφερε ελληνικά γραμματόσημα και σφραγίδες και καθώς η Αστυνομία έκρινε πως θα μπορούσε να είναι επικίνδυνο, ζητήθηκε από αρκετούς υπαλλήλους να φύγουν από τα γραφεία τους.

Στη συνέχεια το δέμα μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο, όπου εξετάστηκε, διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά και εξουδετερώθηκε.

Το εξίσου σημαντικό είναι ότι το όνομα του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας υπήρχε ως αποστολέας στο δέμα.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μέσω του λογαριασμού του στο twitter, επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη πληροφορία αναφέροντας σε ανάρτησή του: «Δυστυχώς, είναι αλήθεια και καθόλου αστείο πλέον. Η στοχοποίησή μου από τρομοκράτες είναι συνεχής».

Από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ και την αντιτρομοκρατική ζητήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες από τις γερμανικές αρχές για τον παγιδευμένο φάκελο και ειδικότερα τη συνδεσμολογία και ό,τι αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, καθώς και ευρήματα που μπορεί να βοηθήσουν τις Αρχές. Παράλληλα, έχουν ξεκινήσει έρευνες για να διαπιστωθεί από ποιο ταχυδρομείο έφυγε ο φάκελος, πώς πέρασε από τον έλεγχο στο αεροδρόμιο απ’  όπου έφυγε για Γερμανία, καθώς και για τη συλλογή στοιχειών που μπορεί να οδηγήσουν στους δράστες.

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μείγμα που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο. Το μείγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σημείωναν γερμανικά ΜΜΕ.

Γεωργιάδης: «Απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ»

Ο κ. Γεωργιάδης επέρριψε ευθύνες στα ΕΛΤΑ και στις άλλες αρμόδιες υπηρεσίες για ανεπαρκή έλεγχο του εκρηκτικού δέματος που στάλθηκε στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών. «Ο φάκελος εντοπίστηκε εκεί που έγινε σοβαρός έλεγχος και απεδείχθη τι μπάχαλο υπάρχει στα ΕΛΤΑ και τις άλλες υπηρεσίες από όπου πέρασε», είπε στον ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει: «Το χειρότερο είναι ότι κάποιοι το παίρνουν για αστείο ενώ δεν είναι καθόλου αστείο και εκθέτει τη χώρα».

Το συμβάν ξυπνά σαφώς μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια. Τον Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ ανησυχούν –εν όψει αποστολής προκήρυξης– για το ενδεχόμενο να έχουν σταλεί και άλλα δέματα βόμβες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Γι αυτό έχουν ζητηθεί – σε νυκτερινές συσκέψεις – έκτακτα μέτρα ασφαλείας και έλεγχοι σε ταχυδρομεία, σε αεροδρόμια και υποψηφίους στόχους στην Ελλάδα.

Δεν ήταν άλλωστε μόνο η Μέρκελ στόχος το 2010. Συνολικά είχαν σταλεί 14 δέματα-βόμβες με στόχους τότε τον Σίλβιο Μπερλουσκλόνι (και ως «αποστολέα» τον γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Λυκουρέτζο) τον Νικολά Σαρκοζί, σε ξένες πρεσβείες στην Αθήνα και στα γραφεία της Europol και της Eurojust.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...