474
Τα απομεινάρια της Ferrari 488 Pista του Τζώρτζη Μονογυιού | INTIMEnews

Πώς έγινε το τροχαίο με τη Ferrari 488 Pista στη Βούλα – Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια Μονογυιού

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 14:25
Τα απομεινάρια της Ferrari 488 Pista του Τζώρτζη Μονογυιού
|INTIMEnews

Πώς έγινε το τροχαίο με τη Ferrari 488 Pista στη Βούλα – Σε κατάσταση σοκ η οικογένεια Μονογυιού

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2022, 14:25

Ο 45χρονος Τζώρτζης Μονογυιός μαζί με την σύζυγό του Αθηνά Κοντοπάνου είχαν μόλις παραλάβει την κόκκινη Ferrari 488 Pista  από αντιπροσωπεία αυτοκινήτων στη Βούλα και κατευθύνονταν στο σπίτι τους στη Βουλιαγμένη, συνοδεία δύο φίλων τους που τους ακολουθούσαν με μία Porsche, επίσης ιδιοκτησίας του Μονογυιού.

Λίγα λεπτά και μόλις δύο χλμ. (!)  πιο μακριά, μπροστά στα μάτια τους, συνέβη το τρομακτικό τροχαίο (εδω), με τη Ferrari να φεύγει από τον δρόμο και να πέφτει με μεγάλη ταχύτητα πάνω στα δέντρα της διαχωριστικής νησίδας (κάτω το τελευταίο από τα βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας).

Αμέσως μετά τη συμβολή της Παραλιακής με τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, το super car έστριψε δεξιά με κατεύθυνση τα Λιμανάκια. Λόγω υπερβολικής ταχύτητας, ο οδηγός χάνει τον έλεγχο και λίγο μετά το φανάρι για Βάρης – Κορωπίου, στο ύψος του παλιού περιπτέρου «Κουτάλα», το αυτοκίνητο φεύγει από τον δρόμο και καταλήγει σε δέντρο πάνω στο διαχωριστικό διάζωμα. Η σύγκρουση είναι σφοδρή και η Ferrari παίρνει σχεδόν αμέσως φωτιά.

Οι φίλοι του ζευγαριού ήταν αυτοί που έβγαλαν έξω από τη φλεγόμενη Ferrari τον Τζώρτζη Μονογυιό. «Αδελφέ μου, αφελφέ μου», η κραγή που ακούγεται στο βίντεο (κάτω) δευτερόλεπτα μετά τη σύγκρουση. Ο 45χονος δεν είχε τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε αμέσως στο «Ασκληπιείο» Βούλας όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Σοβαρά τραυματισμένη, με πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το σώμα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, η σύζυγός του, Αθηνά Κοντοπάνου, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αναμένεται να υποβληθεί στο πρώτο χειρουργείο.

Η σορός του Τζώρτζη Μονογυιού αναμενόταν να μεταφερθεί στην ιατροδικαστική υπηρεσία για νεκροτομή.

Το δύσκολο έργο της αναγνώρισης της σορού φέρεται να ανέλαβε η αδελφή του, Κατερίνα Μονογιού, βουλευτής Κυκλάδων με τη ΝΔ.

Σε κατάσταση σοκ από τον χαμό του αδελφού της, παρέμεινε στο νοσοκομείο μέχρι τη μία τη νύχτα, ενώ στο νοσοκομείο εν τω μεταξύ, μεταφέρθηκε και η μητέρα τους που κατέρρευσε στο άκουσμα της είδησης ότι έχασε το παιδί της.

Προανάκριση για το τροχαίο δυστύχημα διενεργείται από την Τροχαία Ελληνικού.

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε, δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραματογνώμονα να συντάξει πόρισμα», ανέφεραν πηγές της Τροχαίας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

H βασική Ferrari 488 (η παραγωγή της οποίας τερματίστηκε το 2019) εφοδιάζεται με έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων, η απόδοση του οποίου φτάνει τους 670 ίππους. Το super car φτάνει τα 0-100 σε μόλις 3 δευτερόλεπτα, με την τελική του ταχύτητα να αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Τον Μάρτιο του 2018, παρουσιάστηκε η αναβαθμισμένη εκδοχή της 488 με το διακριτικό όνομα «Pista» (αυτή που οδηγούσε ο Τζώρτζης Μονογυιός). Η ισχύς του κινητήρα της Ferrari 488 Pista αυξήθηκε στους 720 ίππους (πρόκειται για το ισχυρότερο οκτακύλινδρο σύνολο στην ιστορία της Ferrari) χάρη στο μειωμένο βάρος της κατά 90 κιλά σε σχέση με τη βασική έκδοση.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...