306
|

Οι παιδικοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 13:41

Οι παιδικοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 13:41

Διευκρινίσεις για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών και δομών στήριξης στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων έδωσε την Πέμπτη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, συνδέοντάς τα με τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την επαναλειτουργία ή μη των δημοτικών σχολείων την προσεχή Δευτέρα, 25 Μαΐου.

Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι: «Σήμερα πραγματοποιείται στη Βουλή ειδική συνεδρίαση της Υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σε αυτή θα συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετώπισαν τα άτομα με αναπηρία στη διάρκεια της κρίσης του κορονοϊού. Τα μέλη της Υποεπιτροπής θα ενημερώσουν ο κ. Γεώργιος Γεραπετρίτης, Υπουργός Επικρατείας, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και ο κ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ)».

Ενημέρωσε επίσης για το ότι, «στην Επιτροπή των Ειδικών του Υπουργείου Υγείας, συζητήθηκε το άνοιγμα και οι προδιαγραφές λειτουργίας:

– των Κέντρων Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.Η.Φ.) για ΑμεΑ,

– των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.),

– των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.μεΑ.),

– των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, και

– των κατασκηνώσεων (κρατικών και ιδιωτικών).

Κατά τη συζήτηση δόθηκε προτεραιότητα στις ανοιχτές δομές για ΑμεΑ, δεδομένου ότι η αποστέρησή τους – έστω και για σύντομο χρονικό διάστημα – από υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης, εργοθεραπείας, φυσιοθεραπείας, κοινωνικοποίησης και ο προσωρινός ενδεχομένως εγκλεισμός τους επιδρά αρνητικά στην ψυχοσυναισθηματική τους υγεία.

Συμφωνήθηκε, επομένως, να ανοίξουν τα ΚΔΗΦ για ΑμεΑ και τα ΚΔΑΠμεΑ ήδη από την ερχόμενη εβδομάδα, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα σέβονται τις οδηγίες του ΕΟΔΥ ως προς τις αποστάσεις, τη δυναμικότητα, την εκ περιτροπής λειτουργία, τα μέτρα προστασίας των συνοδών κ.ά., τα οποία θα καθοριστούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Τα ΚΔΑΠ, οι παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί θα ακολουθήσουν την εξέλιξη των δημοτικών σχολείων, εφόσον αυτά ανοίξουν στις αρχές Ιουνίου. Επί του θέματος αυτού θα υπάρξουν ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες, όπως και για τις κατασκηνώσεις (κρατικές και ιδιωτικές)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...