183
Εγκαταστάσεις συνεργείου επισκευής οχημάτων κατεστραμμένες από τα νέα πυραυλικά χτυπήματα των Ρώσων στο Κίεβο | REUTERS/Valentyn Ogirenko

Οι Ουκρανοί για τον θάνατο στρατηγού των φιλορώσων αυτονομιστών: «Αποναζιστικοποιήθηκε επισήμως»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2022, 09:03
Εγκαταστάσεις συνεργείου επισκευής οχημάτων κατεστραμμένες από τα νέα πυραυλικά χτυπήματα των Ρώσων στο Κίεβο
|REUTERS/Valentyn Ogirenko

Οι Ουκρανοί για τον θάνατο στρατηγού των φιλορώσων αυτονομιστών: «Αποναζιστικοποιήθηκε επισήμως»

Protagon Team Protagon Team 6 Ιουνίου 2022, 09:03

Οι σειρήνες ήχησαν ξανά στο Κίεβο καθώς ύστερα από περίπου πέντε εβδομάδες επαναλήφθηκαν τα πυραυλικά χτυπήματα των Ρώσων στα περίχωρα της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Οι Ουκρανοί είπαν ότι επλήγη περιοχή όπου εκτελούνταν εργασίες επισκευής συρμών. Στον αντίποδα η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέστρεψε τανκς που εστάλησαν στην Ουκρανία από χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, την ώρα που ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προαναγγέλλει και νέα χτυπήματα, αν συνεχιστεί ο εξοπλισμός των Ουκρανών από τη Δύση (ειδικά με πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς).

Στο μέτωπο του Σεβεροντονιέντσκ, όπου μαίνονται οι μάχες, ουκρανοί αξιωματούχοι μιλούν για ανακατάληψη του 50% της πόλης, ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός ακόμα ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων αυτονομιστών στην πόλη Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ, «αποναζιστικοποιήθηκε και αποστρατιωτικοποιήθηκε επισήμως», σχολίασε σαρκαστικά την Κυριακή η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουκραΐνσκα Πράβντα, επιβεβαιώνοντας την πληροφορία που αρχικά μεταδόθηκε από τη ρωσική τηλεόραση.

Ο υποστράτηγος Κουτούζοφ φέρεται να σκοτώθηκε ενώ ηγείτο επίθεσης εναντίον χωριού κοντά στην  Ποπάσνα. Νωρίτερα, το ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι ο εχθρός αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού υπέστη «μεγάλες απώλειες».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...