154
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε τελετή στο Παρίσι, την Πέμπτη | REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Κίεβο κατά Μακρόν για δηλώσεις του για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 17:45
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε τελετή στο Παρίσι, την Πέμπτη
|REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Κίεβο κατά Μακρόν για δηλώσεις του για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 17:45

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επέκρινε τις εκκλήσεις του Εμανουέλ Μακρόν περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας, λέγοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε «να ταπεινώσει μόνο τη Γαλλία».

«Οι εκκλήσεις για αποφυγή ταπείνωσης της Ρωσίας μπορούν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επειδή η Ρωσία αυτοταπεινώνεται. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς να βάλουμε τη Ρωσία στη θέση της. Αυτό θα φέρει ειρήνη και θα σώσει ζωές», σημείωσε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε πει πως, «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματίας».

Ο Μακρόν είναι ένας από τους λίγους ηγέτες της Δύσης, που προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεχόμενος πιέσεις να πάει στην Ουκρανία, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως τις 30 Ιουνίου, απάντησε την Παρασκευή, «δεν αποκλείω τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News