154
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε τελετή στο Παρίσι, την Πέμπτη | REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Κίεβο κατά Μακρόν για δηλώσεις του για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 17:45
Ο Εμανουέλ Μακρόν σε τελετή στο Παρίσι, την Πέμπτη
|REUTERS/Christian Hartmann/Pool

Κίεβο κατά Μακρόν για δηλώσεις του για τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 5 Ιουνίου 2022, 17:45

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, επέκρινε τις εκκλήσεις του Εμανουέλ Μακρόν περί «μη ταπείνωσης» της Ρωσίας, λέγοντας ότι αυτή η θέση θα μπορούσε «να ταπεινώσει μόνο τη Γαλλία».

«Οι εκκλήσεις για αποφυγή ταπείνωσης της Ρωσίας μπορούν μόνο να ταπεινώσουν τη Γαλλία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα. Επειδή η Ρωσία αυτοταπεινώνεται. Καλύτερα να επικεντρωθούμε στο πώς να βάλουμε τη Ρωσία στη θέση της. Αυτό θα φέρει ειρήνη και θα σώσει ζωές», σημείωσε ο Κουλέμπα σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας είχε πει πως, «δεν πρέπει να ταπεινώσουμε τη Ρωσία, ώστε τη μέρα που θα σταματήσουν οι μάχες, να μπορέσουμε να βρούμε μια διέξοδο μέσω της διπλωματίας».

Ο Μακρόν είναι ένας από τους λίγους ηγέτες της Δύσης, που προσπαθεί να διατηρήσει ανοιχτό ένα παράθυρο διαλόγου με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δεχόμενος πιέσεις να πάει στην Ουκρανία, ο αρχηγός του γαλλικού κράτους, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης έως τις 30 Ιουνίου, απάντησε την Παρασκευή, «δεν αποκλείω τίποτα».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...