337
H υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σίγκαλ Μάντελκερ | Youtube

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 22:20
H υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σίγκαλ Μάντελκερ
|Youtube

Οι ΗΠΑ δέσμευσαν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 22:20

Η αμερικανική κυβέρνηση δέσμευσε την Τρίτη 21 Αυγούστου ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στις ΗΠΑ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Αναλυτικά οι κυρώσεις αναφέρονται στην εισήγηση που έκανε η υφυπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Σίγκαλλ Μάντελκερ στις ακροάσεις της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας του Κογκρέσου, ως αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την οικονομική κατασκοπεία.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις και σε δύο ρώσους πολίτες, σε τρεις ρωσικές εταιρείες (οι δύο ναυτιλιακές) και σε έξι πλοία με ρωσική σημαία, επειδή μεταφέρουν πετρέλαιο στην Βόρεια Κορέα παραβιάζοντας τις κυρώσεις του ΟΗΕ και επειδή συνδέονται με δραστηριότητες της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον κυβερνοχώρο. Κυρώσεις επιβλήθηκαν επίσης και σε μια σλοβακική εταιρεία.

Οι εταιρείες είναι οι: Vela Marine Ltd με έδρα την Αγία Πετρούπολη, Lacno SRO με έδρα τη Σλοβακία, Pirmorye Maritime Logistics Co.Ltd και GudzonShipping Co LLC. Τα πλοία είναι τα: Bella, Bogatyr, Neptun, Partizan, Patriot και Sevastopol.

«Ο ενέργειες του υπουργείου Οικονομικών είχαν ευρύτατες συνέπειες για τα οικονομικά συμφέροντα των φυσικών και νομικών προσώπων που εθίγησαν από αυτές, περιλαμβανομένης της δέσμευσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ» αναφέρει η εισήγηση.

Οι συνέπειες των αμερικανικών οικονομικών κυρώσεων γίνονται αισθητές και πέραν των φυσικών και νομικών προσώπων στα οποία έχουν επιβληθεί, γράφει η Μάντελκερ στην εισήγησή της.

«Στον ενεργειακό τομέα οι κυρώσεις μας περιόρισαν τις βασικές επενδύσεις στα έργα εξόρυξης, που είναι αναγκαίες για να αυξηθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Ρωσία. Γενικά οι ξένες άμεσες επενδύσεις στη Ρωσία έπεσαν από το 2013 περισσότερο από το 5%, ενώ αισθητή ήταν η μείωση των άμεσων επενδύσεων από τις ΗΠΑ οι οποίες μειώθηκαν από το 2013 κατά 80%» σημειώνει η Μάντελκερ.

Η αμερικανίδα κυβερνητική αξιωματούχος δήλωσε ακόμη ότι η Ουάσιγκτον μπορεί να σκληρύνει το ισχύον καθεστώς των κυρώσεων κατά της Μόσχας εάν δεν αλλάξει η πολιτική της: «Αν και οι καταστροφικές ενέργειες από μέρους της Ρωσίας συνεχίζονται, πιστεύουμε ότι ο τυχοδιωκτισμός της αναμφίβολα περιορίζεται, καθώς κατανοεί ότι μπορούμε να προκαλέσουμε πολύ μεγαλύτερο οικονομικό πόνο, αξιοποιώντας τον ισχυρό κρατικό μας μηχανισμό. Και θα το πράξουμε αυτό χωρίς ταλαντεύσεις, εάν η συμπεριφορά της δεν αλλάξει ουσιαστικά και εμφανώς».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...