181
Ελικόπτερο ερευνά την περιοχή για επιζώντες | @GRAGITI/via REUTERS

Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Εντεκα νεκροί από ορμητικό χείμαρρο σε φαράγγι

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 09:30
Ελικόπτερο ερευνά την περιοχή για επιζώντες
|@GRAGITI/via REUTERS

Νέα τραγωδία στην Ιταλία: Εντεκα νεκροί από ορμητικό χείμαρρο σε φαράγγι

Protagon Team Protagon Team 21 Αυγούστου 2018, 09:30

Εντεκα ορειβάτες-εκδρομείς έχασαν τη Δευτέρα τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του χειμάρρου Ραγκανέλο, στο εθνικό πάρκο Πολίνο της Καλαβρίας, στη νότια Ιταλία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, στην περιοχή υπήρχαν περίπου 30 άνθρωποι, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες» ανέφερε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.

Πηγές της ιταλικής κυβέρνησης έκαναν ακόμη λόγο για έξι τραυματίες και 18 διασωθέντες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

Δεν είναι γνωστές οι εθνικότητες, οι περισσότεροι τουρίστες στην περιοχή είναι Ιταλοί.

Τα ιταλικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι τα θύματα μετείχαν σε μια ομάδα ορειβατών που αιφνιδιάστηκαν από την κακοκαιρία και την ξαφνική άνοδο της στάθμης του νερού στο ποτάμι.

Οι καταιγίδες και οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή από το πρωί της Δευτέρας κόπασαν το απόγευμα και οι καιρικές συνθήκες βελτιώθηκαν στην Καλαβρία, κοντά στην πόλη Κοζέντσα.

Τα φαράγγια του Ραγκανέλο είναι μια διαδρομή κατάλληλη μόνο για έμπειρους πεζοπόρους, λόγω της τραχύτητας του εδάφους. Για ένα διάστημα μάλιστα είχε απαγορευτεί κάθε πρόσβαση στην περιοχή, όπως σημείωνε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AGI. Οι τοπικές Αρχές ελέγχουν την πρόσβαση στη ζώνη αυτή και έχουν τοποθετήσει πλάκες στους βράχους ώστε οι διασώστες να προσανατολίζονται πιο εύκολα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...