200
H εικονιζομένη, Ρασίντα Τλαΐμπ, των Δημοκρατικών, ίσως γίνει η πρώτη μουσουλμάνα, παλαιστινιακής καταγωγής μάλιστα, που θα εισέλθει στη Βουλή | Youtube

Οι γυναίκες εισβάλλουν δυναμικά στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 23:21
H εικονιζομένη, Ρασίντα Τλαΐμπ, των Δημοκρατικών, ίσως γίνει η πρώτη μουσουλμάνα, παλαιστινιακής καταγωγής μάλιστα, που θα εισέλθει στη Βουλή
|Youtube

Οι γυναίκες εισβάλλουν δυναμικά στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 23:21

Περισσότερες γυναίκες υποψήφιες από κάθε άλλη φορά θα διεκδικήσουν θέσεις στο Κογκρέσο στις εκλογές που θα διεξαχθούν τον Νοέμβριο στις ΗΠΑ. Το γεγονός αυτό αντανακλά, όπως ερμηνεύεται από τους αναλυτές, τόσο τη δυσπιστία στο πρόσωπο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ όσο και την επιτυχία του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών και στον αμερικανικό πολιτικό στίβο.

Υστερα από τον προκριματικό γύρο της περασμένης Τρίτης, προέκυψαν 11 υποψήφιες για θέσεις κυβερνήτη και πάνω από 182 για τη Βουλή των Αντιπροσώπων. (To σχετικό δημοσίευμα του BBC εδώ.)

Παλαιστίνια, μουσουλμάνα και Ινδιάνες

Χαρακτηριστικό του νέου, ιδιαίτερου χρώματος που δίνουν οι γυναικείες υποψηφιότητες στις εκλογικές αναμετρήσεις των ΗΠΑ είναι ότι αρκετές υποψήφιες που μετέχουν στις εκλογές όχι μόνο με αξιώσεις, αλλά και με πιθανότητες νίκης ανήκουν σε μειονότητες που ακόμη δεν εκπροσωπούνται στο Κογκρέσο ή σε άλλες πολιτικές θέσεις. Μεταξύ αυτών, η Δημοκρατική Ρασίντα Τλαΐμπ, που εξελέγη στο Μίσιγκαν, η οποία μπορεί να είναι η πρώτη μουσουλμάνα που θα εισέλθει στη Βουλή. Η καταγωγή της, μάλιστα, είναι από την Παλαιστίνη.

Αρκετές Ινδιάνες επίσης μετέχουν στις εκλογές – και είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι στιγμής καμία Ινδιάνα δεν εξελέγη στο Κογκρέσο.

Τα αποτελέσματα που επιβεβαίωσαν το γυναικείο ρεκόρ ήλθαν από τις Πολιτείες Κάνσας, Μίσιγκαν, Μιζούρι και Ουάσιγκτον.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...