227
Το επίμαχο έργο του Πικάσο που δεν «άρεσε» στον αλγόριθμο του γίγαντα των social media | Facebook

Το Facebook λογόκρινε ξανά έργο τέχνης – Θύμα ο Πικάσο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 12:30
Το επίμαχο έργο του Πικάσο που δεν «άρεσε» στον αλγόριθμο του γίγαντα των social media
|Facebook

Το Facebook λογόκρινε ξανά έργο τέχνης – Θύμα ο Πικάσο

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2018, 12:30

Αλγόριθμοι του Facebook κατά τέχνης με νικητή – δυστυχώς για άλλη μια φορά – τους αλγόριθμους που βλέπουν ύποπτο περιεχόμενο εκεί που δεν υπάρχει.

Θύμα της λογοκρισίας του κοινωνικού δικτύου έπεσε διαφήμιση για μεγάλη έκθεση στον Καναδά επειδή σε αυτήν υπήρχαν πίνακες του Πάμπλο Πικάσο με γυμνό.

Το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ διοργάνωσε την έκθεση  «Από την Αφρική στις Αμερικές: Πρόσωπο με Πρόσωπο Πικάσο, Παρελθόν και Παρόν» και στο υλικό για τα κοινωνικά δίκτυα περιλαμβανόταν η φωτογραφία του πίνακα «Γυναίκες στην τουαλέτα».

Το κείμενο που συνόδευε τη διαφήμιση ανέφερε: «Ανακαλύψτε μια σπουδαία έκθεση που δίνει μια καινούργια προοπτική για τον Πικάσο, τις εμπνεύσεις του και την επιρροή του. Μέσα από περισσότερα από 300 έργα, εξερευνήστε τη στενή σχέση που ενώνει τον Ισπανό μαιτρ με τις τέχνες της Αφρικής, της Ωκεανίας και των δύο Αμερικών, από το παρελθόν έως σήμερα».

Αυτά όμως καθόλου δεν έπεισαν το Facebook, καθώς ο  αλγόριθμος έκοψε και την δεύτερη προσπάθεια του Μουσείο να διαφημίσει την έκθεση με τον πίνακα στο βάθος της αίθουσας

«Είναι γελοίο. Είναι Πικάσο. Ξέρετε, για μας, ήταν αστείο, σχεδόν απίστευτο» είπε στο CBC Montreal, ο εκπρόσωπος του μουσείου – αλλά γιατί τα λέει στα κανάλια;

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο αλγόριθμος εμφανίζεται να μην μπορεί να ξεχωρίσει την τέχνη από κάποια άσχετη εικόνα, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις τέτοια περιστατικά συμβαίνουν ξανά και ξανά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...