421
|

Οι μπουλντόζες πήγαν «Νammos» και «Principote» – άρχισαν οι κατεδαφίσεις στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 12:57

Οι μπουλντόζες πήγαν «Νammos» και «Principote» – άρχισαν οι κατεδαφίσεις στη Μύκονο

Protagon Team Protagon Team 1 Ιουνίου 2023, 12:57

Νωρίς – νωρίς το πρωί της Πέμπτης οι μπουλντόζες έβαλαν μπρος στην  Ψαρρού για την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών από τους υπευθύνους του «Νammos» στη διάσημη παραλία της Μυκόνου.

Οι κατεδαφίσεις γίνονται αυτοβούλως από το «Νammos», σε μια προσπάθεια να προλάβει να ανοίξει ίσως και από την Παρασκευή ακόμη, για τη φετινή σεζόν (τριήμερο Αγίου Πνεύματος γαρ) έπειτα από την αναστολή της άδειας λειτουργίας του (οι εγκαταστάσεις σφραγίστηκαν στις 20 Μαΐου μετά τον έλεγχο επιθεωρητών του υπ. Περιβάλλοντος που αποκάλυψαν μια σειρά από αυθαίρετες κατασκευές).

Είχε προηγηθεί η απόρριψη (εδώ), από το Εφετείο Αθηνών, του αιτήματος των εκπροσώπων της επιχείρησης για αναστολή της απόφασης κατεδάφισης δύο κτιρίων (520 τ.μ. και 40 τ.μ.) στην παραλία της Ψαρρού.

Συγκεκριμένα, οι αυθαιρεσίες που εντόπισε το κλιμάκιο των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος έχουν ως εξής:

1) Κατασκευή σε εξέλιξη διώροφου κτηρίου επιφάνειας 520 τετραγωνικών μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας Ψαρρούς και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού με τμήματα του κτηρίου να βρίσκονται εντός της ζώνης αιγιαλού και παραλίας

2) Κατασκευή σε εξέλιξη κτηρίου με χρήση τουαλέτας (39 τμ) εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τη γραμμή αιγιαλού. Και για αυτό το κτήριο υπήρχε δήλωση «τακτοποίησης» (ως ανεγερθέν προ του 2011). Κατά την ημερομηνία ελέγχου το κτήριο βρίσκονταν στην φάση κατασκευής υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

3) Τοποθέτηση κοντέινερ 23,5 τμ χωρίς άδεια, εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

4) Τοποθέτηση τεσσάρων κυλινδρικών δεξαμενών ύψους 2,2 μέτρων και ακτίνας 0,5- 1,7 μέτρων εντός της ζώνης προστασίας της παραλίας και σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων από τον αιγιαλό.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης υποχρεώθηκαν τελικά να συμμορφωθούν και με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν οι κατεδαφίσεις των παράνομων κατασκευών.

Στόχος, κατά το ρεπορτάζ, τα μπάζα να έχουν μαζευτεί μέχρι το βράδυ της Πέμπτης προκειμένου το «Nammos» να προλάβει να ανοίξει το πρωί της Παρασκευής (όπως ευελπιστούν).

Ιδια εικόνα από την Τετάρτη και στον Πάνορμο της Μυκόνου, όπου ξεκίνησε και εκει το ξήλωμα στις εγκαταστάσεις του «Principote».

Η επιχείρηση είχε σφραγιστεί στις 10 Μαΐου, ύστερα από απόφαση αναστολής της άδειας λειτουργίας του από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου Μυκόνου.

Είχε προηγηθεί η οριστικοποίηση του πορίσματος-έκθεσης αυτοψίας των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, όπου ούτε λίγο, ούτε πολύ, καταγράφηκαν σχεδόν 40.000 τετραγωνικά μέτρα παράνομων κατασκευών.

Αν και οι υπεύθυνοι του Principote δήλωσαν ότι θα συμμορφωθούν (όπως και εκείνοι του Νammos) με την απόφαση, σε νέο έλεγχο που διενεργήθηκε, εντοπίστηκε συνεργείο να θάβει στην άμμο τσιμεντωμένες επιφάνειες, προφανώς με σκοπό να εμφανιστούν ως αποξηλωθείσες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...