323
Ο Ντουέιν Τζόνσον διατήρησε την πρώτη του θέση στη λίστα και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ | Reuters

Ο «Βράχος» Ντουέιν Τζόνσον ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 17:42
Ο Ντουέιν Τζόνσον διατήρησε την πρώτη του θέση στη λίστα και έχει πλέον καθιερωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ
|Reuters

Ο «Βράχος» Ντουέιν Τζόνσον ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο

Protagon Team Protagon Team 12 Αυγούστου 2020, 17:42

Για άλλη μία χρονιά, ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του κόσμου είναι ο Ντουέιν Τζόνσον, που ποτέ του δεν πάτησε σε δραματική σχολή. Σύμφωνα με το Forbes, τα κέρδη του ανάμεσα στην 1η Ιουνίου του 2019 και την 1η Ιουνίου του 2020 ανέρχονται σε 87,5 εκατ. δολάρια.

Σημαντικό μέρος των κερδών του προήλθαν κατευθείαν από το Netflix, που πλήρωσε 23,5 εκατ. για τις υπηρεσίες του αμερικανού σταρ στο φιλμ «Red Notice», που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο του 2020, ενώ ιδιαίτερα κερδοφόρα ήταν και η προσωπική του εταιρεία ρούχων, Project Rock.

Ο συμπρωταγωνιστής του Τζόνσον στην ίδια παραγωγή, Ράιαν Ρέινολντς, σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση της λίστας. Ο καναδός ηθοποιός πήρε από το Netflix 40 εκατομμύρια για να εμφανιστεί στο «Red Notice» και το «Six Underground», απογειώνοντας τα συνολικά έσοδά του στα 71,5 εκατ. δολάρια.

Στην τρίτη και στην τέταρτη θέση βρέθηκαν δύο Βοστωνέζοι, ο Μαρκ Γουόλμπεργκ και ο Μπεν Αφλεκ, με τον συχνά μονοδιάστατο, αλλά σχεδόν πάντα πετυχημένο Βιν Ντίζελ να τους ακολουθεί.

Ο Αξέι Κουμάρ ήταν ο μόνος αστέρας του Μπόλιγουντ που κατάφερε να εισχωρήσει στη δεκάδα, παίρνοντας την έκτη θέση, με κέρδη ύψους 48,5 εκατ. δολαρίων. Οπως αναφέρει το Forbes, μεγάλο μέρος των εσόδων του ήρθαν κυρίως από διαφημίσεις.

Τη λίστα συμπλήρωσε ο δημιουργός του εξαιρετικά επιτυχημένου μιούζικαλ «Χάμιλτον», που το 2020 έγινε και ταινία, Λιν-Μανουέλ Μιράντα, και οι ηθοποιοί Γουίλ Σμιθ, Ανταμ Σάντλερ και Τσάκι Τσαν.

Το Forbes πρόκειται να δημοσιεύσει την αντίστοιχη λίστα και για τις γυναίκες ηθοποιούς.

Πέρυσι, τα 56 εκατ. δολάρια που έβγαλε η Σκάρλετ Γιόχανσον ήταν αρκετά για να τη φέρουν στην κορυφή, όμως ήταν λιγότερα από τα έσοδα των Μπράντλεϊ Κούπερ και Ανταμ Σάντλερ, που ήταν έβδομοι στη λίστα των ανδρών.

Αναλυτικά η λίστα:

  1. Ντουέιν Τζόνσον, 87,5 εκατ. δολάρια

2. Ράιαν Ρέινολντς, 71,5 εκατ. δολάρια

3. Μαρκ Γουόλμπεργκ, 58 εκατ. δολάρια

4. Μπεν Αφλεκ, 55 εκατ. δολάρια

5. Βιν Ντίζελ, 54 εκατ. δολάρια

6. Αξέι Κουμάρ, 48,5 εκατ. δολάρια

7. Λιν-Μανουέλ Μιράντα, 45,5 εκατ. δολάρια

8. Γουίλ Σμιθ, 44,5 εκατ. δολάρια

9. Ανταμ Σάντλερ, 41 εκατ. δολάρια

10. Τσάκι Τσαν, 40 εκατ. δολάρια

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...