455
Η φωτογραφία με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ | Facebook/Alexis Tsipras

O Tσίπρας είδε την πορεία του Πολυτεχνείου ως μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση!

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 12:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2019, 12:45
Η φωτογραφία με την οποία συνόδευσε την ανάρτησή του στο Facebook o πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
|Facebook/Alexis Tsipras

O Tσίπρας είδε την πορεία του Πολυτεχνείου ως μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση!

Protagon Team Protagon Team 18 Νοεμβρίου 2019, 12:10
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 18/11/2019, 12:45

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέχισε τη Δευτέρα την προσωπική του «επανάσταση» –μολονότι την Κυριάκη δεν… κατάφερε να φθάσει μέχρι την αμερικανική πρεσβεία μαζί με την υπόλοιπη πορεία του Πολυτεχνείου. Με μία νέα ανάρτηση στα social media, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να μετατρέψει την καθιερωμένη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου σε «μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση»!

Είναι μια άγαρμπη προσπάθεια του τέως Πρωθυπουργού να δείξει ότι υπάρχει αντιπολιτευτικό ρεύμα στην κοινωνία. Και το επιχειρεί με έναν κραυγαλέο σφετερισμό της μνήμης του Πολυτεχνείου για προσωπικό του όφελος, ισχυριζόμενος ότι οι δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχαν στην εφετινή πορεία το έκαναν τάχα κατά της κυβέρνησης – και άρα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ…

Σε όρους πολιτικής επικοινωνίας ο κ. Τσίπρας ακολουθεί τον μοναδικό δρόμο που του απομένει, αυτόν της επίκλησης των όποιων αντιδεξιών αντανακλαστικών, αφού σε όλα τα άλλα πεδία η διακυβέρνηση Μητσοτάκη του στερεί πολιτικό οξυγόνο με παροχές, ασφάλεια, αλλά και τη στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την Κυριακή φόρεσε ένα «άγριο» πέτσινο τζάκετ και αθλητικά παπούτσια με τη χαρακτηριστική άσπρη σόλα και χοντρά λευκά κορδόνια (πανέτοιμος δηλαδή για δυναμικό βήμα στο κέντρο της Αθήνας, ασχέτως αν αυτό τερματίστηκε άδοξα κάπου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια»), τη Δευτέρα βγήκε να μιλήσει για «απάντηση στην καταστολή και στην επίθεση των ιδεολογικών μηχανισμών του επιτελικού κράτους».

Τι και αν τα… συνήθη επεισόδια της 17ης Νοέμβρη περιορίστηκαν εφέτος στο ελάχιστο. Τι και αν ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. απέδωσε και πρόλαβε τους γνωστούς αγνώστους (που την Κυριακή συνελήφθησαν, τουλάχιστον κάποιοι εξ αυτών) από το να κάνουν τη γνωστή τους παράσταση στους δρόμους των Εξαρχείων;

Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε ότι πιο μαζική πορεία των τελευταίων ετών ήταν μια «διαδήλωση 40.000 πολιτών» κατά της κυβέρνησης:

«Είχαν στήσει σκηνικό πολέμου με  “μπαχαλάκηδες”, αλλά ξαφνικά χθες τους προέκυψε η πρώτη μεγάλη μαζική και ειρηνική αντικυβερνητική διαδήλωση, τέσσερις μόλις μήνες μετά τις εκλογές», ισχυρίστηκε μέσω Facebook, για να στείλει το μήνυμα ότι «δεν ξεμπερδέψατε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Χθες πάνω από 40.000 πολίτες, στη πλειοψηφία τους νέοι, έδωσαν απάντηση στον αυταρχισμό, τη καταστολή αλλά και στην…

Geplaatst door Alexis Tsipras op Maandag 18 november 2019

Αυτά τα «επαναστατικα» από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρώην Πρωθυπουργό που επιχείρησε για μία ακόμη φορά να καπηλευτεί τη λαϊκή συμμετοχή προς ίδιον κομματικό όφελος.

Είναι ένα απίστευτο άλμα λογικής που ο κ. Τσίπρας επιχειρεί, ελλείψει άλλων πολιτικών επιχειρημάτων, ισχυριζόμενος ότι όλοι όσοι συμμετείχαν στην πορεία για τη 46η επέτειο του Πολυτεχνείου το έκαναν για να αποδοκιμαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

«Ας διοργανώσει ο ίδιος αντικυβερνητική διαδήλωση»

Αμεση ήταν η αντίδραση της Πειραιώς.

«Για την καπηλεία που επιχειρεί με τον αντικυβερνητικό χαρακτήρα που προσπαθεί να δώσει ο κ. Τσίπρας στο συλλαλητήριο για την επέτειο του Πολυτεχνείου, τον προκαλούμε να οργανώσει ο ίδιος μια αντικυβερνητική διαδήλωση για να δούμε πόσους θα μαζέψει» ανέφεραν από τη ΝΔ, για να συμπληρώσουν:

«Οι πολίτες νιώθουν ανακουφισμένοι επειδή η χθεσινή πορεία έληξε ειρηνικά, δίχως επεισόδια και χωρίς τη βροχή από μολότοφ που βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Τα πράγματα αλλάζουν. Υπάρχει πλέον πολιτική βούληση κι επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των μπαχαλάκηδων».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...