378
Αίφνης ο υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε την οδό του διαλόγου... | INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος ρίχνει τώρα γέφυρα διαλόγου σε Μητσοτάκη – Φώφη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 09:52
Αίφνης ο υπουργός Οικονομικών θυμήθηκε την οδό του διαλόγου...
|INTIMEnews

Ο Τσακαλώτος ρίχνει τώρα γέφυρα διαλόγου σε Μητσοτάκη – Φώφη

Protagon Team Protagon Team 6 Μαρτίου 2019, 09:52

Και ξαφνικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος θυμήθηκε την ανάγκη διαλόγου για την επόμενη ημέρα της χώρας (σ.σ. μετά την επιτυχή έκδοση του 10ετούς ομολόγου), με τη συμμετοχή μάλιστα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών.

«Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση», τονίζει συγκεκριμένα σε δήλωσή του στο Νews 24/7, επιχειρώντας να ρίξει γέφυρες συνεννόησης με τα υπόλοιπα κόμματα, λίγες μόλις ώρες μετά τις ειρωνείες για τη «συνεισφορά» της ΝΔ στην επιτυχή έκδοση του 10ετους ομολόγου.

Παράλληλα όμως, ρίχνει και τη σπόντα του για τη ΝΔ, επισημαίνοντας πως με την έκδοση του 10ετούς «πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές».

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών στο News 24/7:

«Με τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) έκδοση 10ετούς ομολόγου πέφτει και το τελευταίο προπύργιο της φιλολογίας αυτών που στηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει πρόσβαση στις αγορές. Αναδεικνύεται πλέον επιτακτικά η ανάγκη για την έναρξη ενός σοβαρού διαλόγου για την επόμενη ημέρα με συμμετοχή όλων των πλευρών, όπου θα συζητήσουμε ποια είναι τα ποιοτικά στοιχεία ανάπτυξης, ποιο είναι το κοινωνικό κράτος που να είναι ικανό να ανταπεξέλθει στις σύγχρονες ανάγκες, ποιο θα πρέπει να είναι το παραγωγικό μοντέλο και ποια η σύγχρονη δημόσια διοίκηση. Όλα αυτά παίζουν κρίσιμο ρόλο τόσο για την στήριξη της ανάπτυξης, όσο και για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, διασφαλίζοντας ότι όλοι θα είναι ωφελημένοι κατά την ανάκαμψη».

Πέρα από το προφανές, η νέα «αναλαμπή» Τσακαλώτου με την πρόσκληση διαλόγου στην αντιπολίτευση για την επόμενη ημέρα της χώρας, ερμηνεύεται από ορισμένους και ως «καπέλωμα» του Αλέξη Τσίπρα και της προσπάθειας πασοκικής διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ που τόσο πολύ έχει ενοχλήσει την Κίνηση των 53+ (την οποίας προΐσταται ο υπουργός).

Σε κάθε περίπτωση ο υπουργός Οικονομικών φαίνεται ότι επιδιώκει να κάνει διακριτή την παρουσία και τον ρόλο του στα πολιτικά πράγματα από αυτή του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, χτίζονας ένα πιο εθνικό (και λιγότερο κομματικό) προφίλ.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...