627
Ο Μαουρίτσιο Τζανφάντι, ο τελευταίος «λατίνος εραστής» που μεσουρανούσε στα '80s και όπως υπερηφανευόταν, είχε κοιμηθεί με περίπου 6.000 γυναίκες | Mauro Zanza / Facebook

Ο τελευταίος λατίνος εραστής πέθανε… την ώρα του καθήκοντος

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 14:29
Ο Μαουρίτσιο Τζανφάντι, ο τελευταίος «λατίνος εραστής» που μεσουρανούσε στα '80s και όπως υπερηφανευόταν, είχε κοιμηθεί με περίπου 6.000 γυναίκες
|Mauro Zanza / Facebook

Ο τελευταίος λατίνος εραστής πέθανε… την ώρα του καθήκοντος

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 14:29

Εμοιαζε με ροκ σταρ που μεσουρανούσε στη δεκαετία του ’80 και αρνείται να μεγαλώσει, να σοβαρευτεί, να νοικοκυρευτεί και να κόψει εκείνη την χαρακτηριστική ξανθιά του χαίτη. Ο Μαουρίτσιο Τζανφάντι, γνωστότερος και ως «Zanza», άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, πεθαίνοντας την ώρα του καθήκοντος, φεύγοντας από τη ζωή πλήρης εμπειριών, ενώ έκανε σεξ με μία 23χρονη τουρίστρια.

Οπως αναφέρει και δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, «η Ιταλία πενθεί για τον τελευταίο “λατίνο εραστή”, ο οποίος συντέλεσε στο να μπει στον χάρτη το Ρίμινι, ως ένας από τους σημαντικότερους ηδονιστικούς προορισμούς κατά τη δεκαετία του ’80».

Ο Μαουρίτσιο Τζανφάντι πάντα ανάμεσα σε ωραίες γυναίκες (Mauro Zanza / Facebook)

Μάνατζερ νυχτερινών μαγαζιών με μεσογειακό ταμπεραμέντο, είχε τη φήμη ότι έκανε σεξ με 200 τουρίστριες κάθε καλοκαίρι, γεγονός που σημαίνει ότι με γρήγορους υπολογισμούς, είχε κοιμηθεί με περίπου 6.000 γυναίκες στην πολυτάραχη ζωή του.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, ο άτακτος Μαουρίτσιο πέθανε από έμφραγμα την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, ύστερα από μία βραδιά πάθους που εκτυλίχθηκε στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου με μία 23χρονη τουρίστρια.

«Ο “Zanza” πέθανε κάνοντας αυτό που αγαπούσε περισσότερο-να κάνει έρωτα στις γυναίκες» έγραψε χαρακτηριστικά μία εφημερίδα από τη Μπολόνια. Ο δήμαρχος του Ρίμινι είπε ότι «η Ιταλία έχασε έναν θρύλο της νύχτας».

Ο Τζανφάντι θριάμβευε σε μία όχι και τόσο πολιτικά ορθή εποχή, όταν οι «Καζανόβες» ή «καμάκια» επί το ελληνικότερον, κέρδιζαν τον θαυμασμό για τα κατορθώματά τους.

Η «καριέρα» του ξεκίνησε το 1972, όταν ήταν μόλις 17 ετών και άρχισε να εργάζεται σκληρά – από κάθε άποψη- στο διάσημο κλαμπ «Blow Up» του Ρίμινι. Τα μακριά ξανθά μαλλιά του, οι χρυσές καδένες στον λαιμό και τα δερμάτινα μπουφάν, δεν τον άφηναν να περνά απαρατήρητος.

Παλιότερη φωτογραφία από τη «χρυσή εποχή» του, που δεν ήταν άλλη από τη δεκαετία του ’80 (Mauro Zanza / Facebook)

Η φήμη του ως ιταλός «Ρωμαίος» που όμως δεν αρκείται σε μία και μοναδική «Ιουλιέτα», άρχισε να εξαπλώνεται όσο το Ρίμινι κέρδιζε έδαφος και γινόταν όλο και πιο δημοφιλές σε γερμανίδες και σκανδιναβές τουρίστριες που το προτιμούσαν για να ξεφαντώσουν στις παραλίες και στις ντίσκο. Η δεκαετία του ’80 ήταν η χρυσή δεκαετία του Μαουρίτσιο.

Καθώς η φήμη του γιγαντωνόταν, δεν άργησε να κάνει «διεθνή καριέρα»: περιοδικά της βόρειας Ευρώπης τού έκαναν αφιερώματα και του έπαιρναν συνεντεύξεις. Οπως υποστήριζε ο ίδιος φουσκωμένος από υπερηφάνεια, κάποτε είχε ξελογιάσει μία γαλλίδα δημοσιογράφο που είχε πάει να του πάρει συνέντευξη. Ποιο ήταν το μυστικό όπλο της αποπλάνησης; «Η τρυφερότητα και η ευγένεια» συνήθιζε να λέει.

Ο φόβος του Aids που έκανε την εμφάνισή του το 1988 στις ζωές όλων, περιόρισε αρκετά τη δράση του: από 200 γυναίκες κάθε καλοκαίρι σε…μόλις 120. Ο δαιμόνιος «Zanza» όμως, δεν ήταν διατεθειμένος να το βάλει κάτω. Μέχρι και ειδική κάρτα που πιστοποιούσε ότι ήταν υγιής είχε πάντα πάνω του για να την επιδεικνύει στις επίδοξες ερωμένες του.

«Είχα το πιστοποιητικό πάντα μέσα στο πορτοφόλι μου, αλλά τα κορίτσια δεν μου ζήτησαν ποτέ να το δουν» είχε πει σε συνέντευξη το 1993.

Το 2016 ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την ενεργό δράση και το παιχνίδι της αποπλάνησης, κομπάζοντας ότι είχε κάνει σεξ με περίπου 6.000 γυναίκες, οι περισσότερες σκανδιναβικής καταγωγής. Την ίδια χρονιά, ήταν επίτιμος προσκεκλημμένος σε reunion πάρτι που είχε διοργανώσει μία παρέα γυναικών από τη Σουηδία σε κλαμπ του Ρίμινι. Γνώριζαν τον Μαουρίτσιο από τα 80s και φυσικά, ήθελαν να τον ξαναδούν ύστερα από τριάντα χρόνια.

Κοιτάζοντας πίσω, ο ίδιος είχε πει: «Τα έκανα όλα για να διαφημίσω την ιταλική ριβιέρα. Πρέπει να δούλεψα για περίπου εκατό τουριστικά πρακτορεία».

Ο Μαουρίτσιο βρίσκεται πλέον στη γειτονιά των αγγέλων. Μόνο που στη δική του περίπτωση, θα έχει γίνει σίγουρα κάποια εξαίρεση και θα βρίσκεται ανάμεσα σε αγγελάκια από τα σόου εσωρούχων της Victoria Secret…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...