263
Η Στρέιζαν στο εξώφυλλο του νέου της δίσκου | facebook.com/barbrastreisand

Μουσικό «κατηγορώ» από την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ κατά του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 09:46
Η Στρέιζαν στο εξώφυλλο του νέου της δίσκου
|facebook.com/barbrastreisand

Μουσικό «κατηγορώ» από την Μπάρμπαρα Στρέιζαντ κατά του Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 28 Σεπτεμβρίου 2018, 09:46

Με ένα τραγούδι γεμάτο πολιτικές αιχμές και έμμεσες, αλλά σαφείς αναφορές στον Ντόναλντ Τραμπ η Μπάρμπαρα Στρέιζαντ βάζει στο στόχαστρο τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο τίτλος είναι και αυτός μέρος του κριτικής προς τον πρόεδρο: «Don’t lie to me», δηλαδή «Μη μου λες ψέματα».

Δεν είναι η πρώτη φορά που η 76χρονη πλέον τραγουδίστρια επιτίθεται προς τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ και τις πολιτικές του. Σε συνέντευξη φέτος τον είχε αποκαλέσει «ψεύτη, μισογύνη και παλαβό». Η Στρέιζαντ είχε υποστηρίξει ανοιχτά την Χίλαρι Κλίντον κατά τις τελευταίες εκλογές, σημειώνει ο Guardian.

Οι στίχοι ο ένας μετά τον άλλο επιτίθενται στον Τραμπ χωρίς να τον κατονομάζουν ποτέ, εξάλλου ποιος άλλος χτίζει «χρυσούς πύργους» όπως λέει σε άλλο σημείο του τραγουδιού.

«Πώς κερδίζεις αν όλοι οι άλλοι χάνουν;», ρωτά ενώ κάνει και μια αναφορά στην τακτική του προέδρου να παρουσιάζει τα πράγματα όπως θέλει: «Αλλοιώνεις τα γεγονότα για να δικαιολογήσεις τις πράξεις σου, τα χείλη σου κινούνται αλλά οι λέξεις μπαίνουν εμπόδιο».

Η Στρέιζαν μιλά όμως και τους συμπατριώτες της, για τους οποίους λέει ότι είναι πεσμένοι στα γόνατα και «ό,τι είχαν χτίσει, έχει γκρεμιστεί» – προφανώς ό,τι χτίστηκε με τους προηγούμενους προέδρους, όπως τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το 2015 ο Στρέιζαντ είχε τιμηθεί με το Μετάλλιο της Ελευθερίας από τον Μπαράκ Ομπάμα (EPA/MICHAEL REYNOLDS)

Στο κλείσιμο του κομματιού, τα ερωτήματα προς τον Τραμπ επανέρχονται: «Δεν μπορείς να δεις τα δάκρυά μας; Πού είναι ο καινούργιος ορίζοντας; Πώς κοιμάσαι τα βράδια;».

Το τραγούδι περιλαμβάνεται στο νέο άλμπουμ της Στρέιζαντ με τίτλο «Walls» («Τείχη»), το πρώτο άλμπουμ με νέο υλικό από το 2005.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...