422
| ΚONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

O Σαββόπουλος ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που πήγαν στο Σύνταγμα για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 15:28
|ΚONSTANTINOS TSAKALIDIS / SOOC

O Σαββόπουλος ένας από τους λίγους καλλιτέχνες που πήγαν στο Σύνταγμα για την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 3 Μαρτίου 2022, 15:28

Δεν είναι όλοι οι έλληνες καλλιτέχνες άφωνοι μπροστά σε αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι του πολιτισμού αμήχανοι απέναντι στη ρωσική εισβολή και στην κρεατομηχανή του Βλαντίμιρ Πούτιν. Υπάρχουν κάποιοι που δίνουν το «παρών». Ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος ήταν ένας από αυτούς. Μίλησε στη συγκέντρωση υπέρ της Ουκρανίας στο Σύνταγμα την Τρίτη. Ο Διονύσης Σαββόπουλος από την πλευρά του περιέγραψε στο Facebook την εμπειρία του από την πλατεία Συντάγματος, αναφέροντας τους λόγους που ύστερα από πολλά χρόνια επέλεξε να πάει σε μια συγκέντρωση.

Οπως έγραψε ο κ. Σαββόπουλος σε ανάρτησή του την Τετάρτη, «εμείς που ανταμώσαμε χθες στο Σύνταγμα, οδηγηθήκαμε εκεί από συγκίνηση και θαυμασμό για τον μαρτυρικό λαό της Ουκρανίας και τη γενναία ηγεσία του», ενώ ξεκαθάρισε ότι η συγκέντρωση δεν ήταν κατά της Ρωσίας, αλλά κατά της στρατιάς του Πούτιν.

Ο ίδιος δεν απέφυγε ένα λάθος, όπως ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είναι «πρωθυπουργός» της Ουκρανίας, αλλά η παρέμβασή του και η παρουσία του στο Σύνταγμα το βράδυ της Τρίτης δείχνει ότι η παροιμιώδης αφωνία των ελλήνων καλλιτεχνών έχει και τις εξαιρέσεις της. Αναφέρθηκε εξάλλου στα λόγια του Στέλιου Ράμφου, με τον οποίο συνομίλησε για τον Ζελένσκι, που ως γνωστόν πριν ασχοληθεί με την πολιτική ήταν κωμικός ηθοποιός: «Φαίνεται ότι η κωμωδία μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό κατά βάθος».

«Πήγα κι εγώ χθες στο Σύνταγμα σε αυτή τη συγκέντρωση για την Ουκρανία. Πόσα χρόνια έχω να πάω σε συγκέντρωση, ούτε που θυμάμαι, αλλά αυτή με τράβηξε σαν μαγνήτης. Μόλις άκουσα στις ειδήσεις το κάλεσμα, είπα θα πάω.

Νομίζω όλοι εμείς που ανταμώσαμε χθες στο Σύνταγμα, οδηγηθήκαμε εκεί από συγκίνηση και θαυμασμό για τον μαρτυρικό λαό της Ουκρανίας και τη γενναία ηγεσία του. Αυτός ο πρώην κωμικός ηθοποιός βάζει τώρα το κεφάλι του στον πάγκο του χασάπη, μπας και φιλοτιμηθεί επιτέλους η συγχυσμένη Δύση και θυμηθεί τις αξίες της και σταματήσει αυτόν τον καινούργιο εφιάλτη του πολέμου.

Κάποιοι είπαν ότι συγκέντρωση εναντίον της Ρωσίας γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Μα όχι, δεν έγινε κατά της Ρωσίας, έγινε κατά της στρατιάς του Πούτιν, να φύγει από την Ουκρανία. Αυτό είναι το ζητούμενο. Κατά τα άλλα, Ρωσία θαυμάσια χώρα.

Τέλος, δεν μπορεί να μη νιώσεις να αναπτερώνονται οι ελπίδες σου και να μη συγκινηθείς βλέποντας επιτέλους για πρώτη φορά τέτοια ομοψυχία στην Ευρώπη και σε όλη την Δύση. Και το κατάφερε αυτός ο θυσιαστικός κλόουν που βρέθηκε να είναι πρωθυπουργός τού υπέροχου λαού που τον εξέλεξε.

“Φαίνεται ότι η κωμωδία μπορεί να είναι κάτι πολύ σοβαρό κατά βάθος” μου είπε χθες ο Στέλιος Ράμφος.

Διονύσης Σαββόπουλος»

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...