167
Ουκρανικά στρατεύματα επιχειρούν στην Χερσώνα αναγκάζοντας τους Ρώσους να υποχωρήσουν | Reuters

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την υποχώρησή του από τη Χερσώνα

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 13:51
Ουκρανικά στρατεύματα επιχειρούν στην Χερσώνα αναγκάζοντας τους Ρώσους να υποχωρήσουν
|Reuters

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την υποχώρησή του από τη Χερσώνα

Protagon Team Protagon Team 10 Νοεμβρίου 2022, 13:51

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ξεκίνησε να υποχωρεί από περιοχές της επαρχίας της Χερσώνας, στόχο της αντεπίθεσης των ουκρανικών δυνάμεων στο νότιο τμήμα της χώρας, για να ανασυγκροτηθεί στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

«Μονάδες των ρωσικών στρατευμάτων κατευθύνονται προς προκαθορισμένες θέσεις στην αριστερή όχθη του ποταμού Δνείπερου, βάσει του εγκεκριμένου σχεδίου» που καταρτίστηκε την Τετάρτη, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η υποχώρηση αυτή, που ανακοινώθηκε την Τετάρτη, περιλαμβάνει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την ομώνυμη πόλη της επαρχίας, τη μοναδική πρωτεύουσα επαρχίας στην Ουκρανία που έχει καταλάβει η Μόσχα μετά την εισβολή της.

Στ0 μεταξύ ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Βαλέρι Ζαλούζνι δήλωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν επτά χιλιόμετρα προς δύο κατευθύνσεις στο νότιο τμήμα της χώρας και έθεσαν υπό τον έλεγχό τους 12 νέους οικισμούς τις τελευταίες 24 ώρες.

«Δεν μπορούμε ακόμη να επιβεβαιώσουμε ή να διαψεύσουμε τις πληροφορίες σχετικά με τη λεγόμενη υποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων κατοχής από τη Χερσώνα. Συνεχίζουμε την επιχείρηση επίθεσης βάσει του σχεδίου μας», επεσήμανε στο Telegram.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News