945
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο άνοιγμα των εργασιών του 10ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη | INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης «σκοτώνει» την αμαρτωλή νεολαία

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 15:48
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο άνοιγμα των εργασιών του 10ου συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ στη Θεσσαλονίκη
|INTIMENEWS

Ο Μητσοτάκης «σκοτώνει» την αμαρτωλή νεολαία

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 15:48

Σχεδόν 10 χρόνια πριν, ο Γιώργος Παπανδρέου από το ΣΕΦ ανακοίνωνε τη διάλυση της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Είναι το 2005, ο πρώην πρωθυπουργός είχε αναλάβει λίγο πριν την προεδρία του Κινήματος και προσπαθούσε να αλλάξει τις δομές του. Από τα πρώτα θύματα ήταν το αμαρτωλό κύτταρο που αφορούσε τους νέους του κόμματός του. Το ίδιο κάνει και τώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τώρα συμπληρώνει τρεις μήνες στο τιμόνι της γαλάζιας παράταξης.

«Η ΟΝΝΕΔ μετά την επανίδρυσή της θα είναι μια σύγχρονη, δημιουργική πολιτική νεολαία» τόνισε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΝΔ. Ηταν η πρώτη του δημόσια αντίδραση μετά το φιάσκο του συνεδρίου της Νεολαίας στη Θεσσαλονίκη που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή με τυμπανοκρουσίες για μεγάλη εαρινή επίθεση και τελείωσε το Σάββατο χωρίς να γίνει καν δυνατόν να στηθούν κάλπες!

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν αναγνώρισε τα όποια αποτελέσματα του συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ και έθεσε εκτός συνέχειας των διαδικασιών – εν όψει του συνεδρίου του κόμματος το προσεχές Σαββατοκύριακο – τα στελέχη της νεολαίας, προαναγγέλλοντας παράλληλα την επανίδρυση του σώματος. Μία επανίδρυση που εάν και όποτε γίνει θα γίνει –απ’ όσο φαίνεται- χωρίς τα εν λόγω στελέχη, τα οποία απειλούνται

Ολα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο που πέρασε, στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ, οδήγησαν τον κ. Μητσοτάκη στην απόφασή του να αλλάξει ριζικά πρόσωπα και ρόλους στα πέριξ της Συγγρού. «Η πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας αφορά και απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στη νέα γενιά, αυτήν που αναζητά την αλήθεια και εμπνέεται από τις αξίες της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας. Οι εικόνες απαξίωσης της ΟΝΝΕΔ στο Συνέδριο της ιστορικής νεολαίας της παράταξης εκπέμπουν παρακμή και τέλος εποχής. Ολα οσα έγιναν σε μία τόσο νοσηρή ατμόσφαιρα δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Και, μάλιστα, οι εξελίξεις του Σαββατοκύριακου έχουν μεγαλύτερη σημασία σε πολιτικό και συμβολικό επίπεδο, από την στιγμή που ο λόγος του ήταν ξεκάθαρος την Παρασκευή το βράδυ: «Δεν θα ανεχτώ μία ΟΝΝΕΔ μηχανισμών που θα αναπαράγει τις παθογένειες του χθες», είχε πει. Και έγινε ακριβώς αυτό. Ο θρίαμβος της παρακμής.

Ο Ανδρέας Παπαμιμίκος που χρεώνεται τη μεγάλη ευθύνη για τα όσα έγιναν στη νεολαία του κόμματος, αφού από τη θέση του γραμματέα της Συγγρού έχει άμεση εμπλοκή, υπέβαλε το απόγευμα της δευτέρας την παραίτησή του. Σημειώνεται ότι μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν και ο ισχυρός άντρας της ΟΝΝΕΔ, διατηρώντας ακόμη ισχυρά ερείσματα από την εποχή της προεδρίας του.

Ο κ. Παπαμιμίκος δήλωσε πως αναλαμβάνει ευθύνες που του αποδίδονται αλλά δεν του αναλογούν και ζήτησε να σταματήσει το κυνήγι «ανθρώπων που δεν φταίνε σε τίποτα». «Κάποιοι έψαχναν τρόπο να με διαγράψουν χωρίς όμως να βρουν κάτι» σημείωσε και για αυτό αποφάσισε να διευκολύνει την κατάσταση παραιτούμενος και από γραμματέας της ΝΔ αλλά και από μέλος του κόμματος.

Ο κ. Παπαμιμίκος, σύμφωνα με το ΑΠΕ, άφησε αιχμές για κάποιους που δεν ήθελαν την παρουσία του στο συνέδριο όπου και θα κατέθετε πρόταση για τη θεσμοθέτηση τάσεων ενώ τόνισε πως διαφωνεί με τη διάλυση της ΟΝΝΕΔ υποστηρίζοντας πως κάποιοι θέλουν να πετάξουν στον κάλαθο των αχρήστων τους αγώνες της νεολαίας εδώ και 40 χρόνια.

Μετά την προαναγγελία των ριζικών αλλαγών από τον κ. Μητσοτάκη, ήρθε και η απόφαση για διαγραφή και του προέδρου της νεολαίας Βασίλη Γεωργιάδη.  Μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης με παραιτήσεις και διαγραφές ας θυμηθούμε ποια είναι η ΟΝΝΕΔ.

144172
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ανάρτηση του πανό που διαφημίζει το 10ο συνέδριο της ΝΔ. Το 10ο συνέδριο της ONNEΔ δεν είχε τα αποτελέσματα που ήθελε / ΙΝΤΙΜΕΝΕWS

Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας ιδρύεται στις 17 Οκτωβρίου 1974 και αποτελεί θεσμό της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Και είναι τέτοια η σημασία του θεσμού που η ανέλιξη ενός στελέχους στην ιεραρχία αποτελεί σε μεγάλο βαθμό και «γαλόνια» που αργότερα εξαργυρώνονται. Αυτά τα γαλόνια εξαργύρωσαν μεταξύ άλλων οι Αναστάσης Παπαληγούρας, Βασίλης Μιχαλολιάκος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Γιώργος Βουλγαράκης, Κωστής Χατζηδάκης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, Γιάννης Οικονόμου και Αντρέας Παπαμιμίκος. Αρκετοί από τους προέδρους της ΟΝΝΕΔ, λοιπόν, όχι μόνο έφτασαν να γίνουν βουλευτές, αλλά προχώρησαν σε θέσεις υπουργών, ακόμη και στο ανώτατο αξίωμα, σε αυτό της προεδρίας του κόμματος…

Η πρωτοκαθεδρία της ΟΝΝΕΔ στα Πανεπιστήμια, όσον αφορά τις φοιτητικές εκλογές είναι γνωστή στους περισσότερους. Προφανώς, όταν μία νεολαία –μέσω της φοιτητικής παράταξης (εδώ ΔΑΠ-ΝΔΦΚ)- καταφέρνει τόσα χρόνια να διατηρεί τα σκήπτρα, κάτι κάνει καλά. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο όλο αυτό. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, από την στιγμή που το συντηρητικό ή το δεξιό προφίλ δεν ήταν πάντα το κυρίαρχο ρεύμα στην ελληνική κοινωνία.

Αλλά δεν είναι μόνο δόξες και δεν βρίσκει κανείς μόνο φύλλα δάφνης στο διάβα της ιστορίας της ΟΝΝΕΔ. Θα βρει συμμετοχές σε επεισόδια μεταξύ φοιτητικών παρατάξεων, θα βρει συμμετοχή μελών της σε επιθέσεις που φτάνουν ακόμη και στη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, θα βρει συμμετοχή του Αντρέα Παπαμιμίκου σε υποθέσεις που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη και αφορούν σε προσπάθεια υπεξαίρεσης χρημάτων από ΜΚΟ.

52
Γιώργος Βουλγαράκης (αριστερά), Βαγγέλης Μεϊμαράκης (κέντρο) και Δάνης Τζαμτζής (δεξιά). Κάποτε μαζί στην ΟΝΝΕΔ, μετά μαζί στα βουλευτικά έδρανα

Ολα όσα έγιναν το Σάββατο το βράδυ δίνουν μοναδική ευκαιρία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για μία win-win κίνηση. Και ξεμπερδεύει με τους σχηματισμούς που δεν τον βολεύουν στη νεολαία του κόμματός του και διαμορφώνει νέους με τον τρόπο που θέλει, μιας και επί της ουσίας κατάργηση πολιτικής νεολαίας στην Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ και είναι αμφίβολο εάν θα υπάρξει. Και, φυσικά, του δίνει τους απαραίτητους πόντους για να χτίσει το ύψος του ηγετικού προφίλ του.

Το σύνθημα του 10ου Τακτικού Συνεδρίου της ΟΝΝΕΔ ήταν «Παίζουμε επίθεση». Ετσι έγινε. Επίθεση έπαιξαν. Μόνο που έφαγαν γκολ στην αντεπίθεση. Αυτογκόλ. Και οι αντιδράσεις για την ξαφνική ανακάλυψη των παθογενειών της ΟΝΝΕΔ δεν άργησαν να καταγραφούν. Πρώτος έσπευσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που έχει το twitter εύκαιρο και «πυροβολεί» με άνεση:

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...