398
Ο καταυλισμός της Ειδομένης | Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιξε-κλείσε ο σιδηρόδρομος στην Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 14:26
Ο καταυλισμός της Ειδομένης
|Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Ανοιξε-κλείσε ο σιδηρόδρομος στην Ειδομένη

Protagon Team Protagon Team 18 Απριλίου 2016, 14:26

Πέρασαν 30 ημέρες. Ενας μήνας, δηλαδή, για να μπορέσει η ελληνική πολιτεία να ασκήσει το συνταγματικό δικαίωμά (και υποχρέωσή) της. Να επιτρέψει, δηλαδή, την απρόσκοπτη λειτουργία δομών και λειτουργιών της χώρας.

Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη ήταν για 30 ημέρες κλειστή, με πρόσφυγες και μετανάστες να έχουν στήσει κυριολεκτικά πάνω στις ράγες τις σκηνές τους. Και με το που η Ελληνική Αστυνομία άνοιξε τη δίοδο, έδωσε στην κυκλοφορία τη σιδηροδρομική γραμμή, αυτή έκλεισε μετά από μία ώρα!

Στην –πρακτικά- ουδέτερη ζώνη μπροστά από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, οι άντρες της Αστυνομίας κατάφεραν το πρωί της Δευτέρας να πραγματοποιήσουν με επιτυχία την επιχείρηση εκκένωσης το χώρου, από όπου διέρχεται ο σιδηρόδρομος. Νωρίς το πρωί, οι Αρχές ζήτησαν από πρόσφυγες και μετανάστες να απομακρύνουν τις σκηνές και τα πρόχειρα καταλύματά τους από τις ράγες, κάτι που έγινε εν μέσω διαμαρτυριών. Υπενθυμίζεται, πως από την στιγμή που έκλεισαν τα σύνορα, οι πρόσφυγες έχουν, ουσιαστικά, καταλάβει τις ράγες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για την πολιτική Ελλάδας και ΠΓΔΜ.

Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, χωρίς εντάσεις και επεισόδια. Ωστόσο, μία ώρα μετά, πρόσφυγες και μετανάστες κατάφεραν να την ξανακλείσουν!

Ολα τα παραπάνω, την ώρα που τα ΚΕΕΛΠΝΟ συνεχίζουν να προειδοποιούν για τον κίνδυνο σοβαρών ασθενειών, εξαιτίας των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στην Ειδομένη. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες που αναφέρουν ότι έχουν κάνει, ήδη, την εμφάνισή τους τα πρώτα κρούσματα ψώρας, αλλά και άλλες δερματικές παθήσεις. Οσον αφορά τις γαστρεντερίτιδες και τις δηλητηριάσεις, τα κρούσματά τους αυξάνονται καθημερινά.

Μπάχαλο και στον Πειραιά

Την ίδια στιγμή, τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλύτερα και στον Πειραιά. Το πρωί της Δευτέρας, λιμενικοί προσπάθησαν να συνδράμουν στην αποσυμφόρηση του λιμανιού. Αυτό επρόκειτο να συμβεί με την αποχώρηση εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι θα επέβαιναν σε λεωφορεία και στη συνέχει θα μεταφέρονταν στο hot spot του Σκαραμαγκά.

Ωστόσο, η διαδικασία μόνο εύκολη δεν ήταν και τίποτα δεν κύλησε με βάση τον προγραμματισμό. Οι λιμενικοί ήταν λιγοστοί, ενώ με τη διαδικασία διαφωνούσαν αρκετά μέλη από διάφορες ΜΚΟ, τα οποία ήταν στον χώρο και υποκαθιστούσαν τα κρατικά όργανα!

https://www.youtube.com/watch?v=fwnG6bSbQo0

Ολα αυτά,  την ώρα που το πρωινό δελτίο της Αστυνομίας κυκλοφόρησε με είδηση για νέες συμπλοκές και ένταση στους χώρους του λιμανιού, το βράδυ της Κυριακής. Συγκεκριμένα, τα μεσάνυχτα, δύο ομάδες προσφύγων και μεταναστών συνεπλάκησαν μεταξύ τους, όταν ένας Σύριος θεώρησε υπεύθυνο έναν Αφγανό για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου. Αποτέλεσμα: Επεισόδια, μάχη σώμα με σώμα, ένας τραυματίας στο νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...