263
Φωτογραφία από πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10 Ιουλίου 2019 | INTIMEnews

O Μητσοτάκης ξεκινά τους εξαμηνιαίους ελέγχους στα υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 14:40
Φωτογραφία από πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10 Ιουλίου 2019
|INTIMEnews

O Μητσοτάκης ξεκινά τους εξαμηνιαίους ελέγχους στα υπουργεία

Protagon Team Protagon Team 14 Ιανουαρίου 2020, 14:40

Στο πλαίσιο του τρίπτυχου Προγραμματισμός-Αξιολόγηση-Λογοδοσία που ανέπτυξε ήδη από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στις 10 Ιουλίου 2019, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινά την Τετάρτη τον γύρο συναντήσεων που κάνει στην αρχή του εξαμήνου με την ηγεσία κάθε υπουργείου ξεχωριστά. Αντικείμενο των συναντήσεων ο προγραμματισμός του έργου τους και η αξιολόγηση της μέχρι στιγμής απόδοσής τους.

Ξεκινώντας από τους ίδιους τους υπουργούς του, ο Πρωθυπουργός παραμένει πιστός στη δέσμευσή του για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης στο σύνολο του κυβερνητικού και δημόσιου μηχανισμού.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο προγραμματισμός και στενή παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου, με συνεχή αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας των υπουργείων ως προς τους στόχους και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Η πρώτη συνάντηση την Τετάρτη, θα γίνει με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και θα ακολουθήσει το υπουργείο Εργασίας την Παρασκευή, και το υπουργείο Παιδείας την ερχόμενη Τρίτη.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου ο Πρωθυπουργός θα απευθύνει χαιρετισμό στην παρουσίαση του προγράμματος αστικής ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου Πειραιά, ενώ την Παρασκευή το πρωί θα μιλήσει στο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο για το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, παρουσία του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και της νέας Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης Ελίζα Φερέιρα.

Το απόγευμα της Πέμπτης θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Τη Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην εκδήλωση μνήμης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Πολεμικό Μουσείο. Το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον μητροπολίτη των Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Κεγάμ Χατσεριάν και τον πρόεδρο των Αρμενίων Ελλάδας Παύλο Τσολακιάν.

Την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου, θα προεδρεύσει σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Από την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, ο Πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...