193
Η Ηρώδου Αττικού χωρίς αυτοκίνητα | Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με παρέμβαση του Μαξίμου ανοίγει ξανά για τα ΙΧ η Ηρώδου Αττικού

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2021, 15:32
Η Ηρώδου Αττικού χωρίς αυτοκίνητα
|Intime/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Με παρέμβαση του Μαξίμου ανοίγει ξανά για τα ΙΧ η Ηρώδου Αττικού

Protagon Team Protagon Team 3 Οκτωβρίου 2021, 15:32

Συνεχίζει να ξηλώνεται σιγά σιγά ο περιβόητος Μεγάλος Περίπατος, που τέθηκε σε ισχύ τον Ιούνιο του 2020, προκαλώντας μεγάλες αντιδράσεις για την αισθητική του, το κόστος και τη χρησιμότητά του, καθώς δυσκόλεψε, παρά διευκόλυνε, την καθημερινότητα των Αθηναίων.

Την Κυριακή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ότι ανοίγει ξανά η Ηρώδου Αττικού για τα αυτοκίνητα.

Ο συγκεκριμένος δρόμος επί χρόνια ήταν σε μια γκρίζα κυκλοφοριακή ζώνη, καθώς συχνά έκλεινε για λόγους ασφαλείας (σε ημέρες διαδηλώσεων) ή στο πλαίσιο επισήμων επισκέψεων. Ωστόσο είχε «κλείσει» επισήμως τον Ιούνιο του 2020, στο πλαίσιο των παρεμβάσεων του Μεγάλου Περιπάτου, που ως γνωστόν «βγήκαν και δεν βγήκαν».

«Η Αθήνα υποδέχεται το φθινόπωρο με κινήσεις που διευκολύνουν τη ζωή στην πόλη. Από αύριο ενεργοποιείται νέο επιχειρησιακό σχέδιο της Τροχαίας για την παράνομη στάθμευση στο κέντρο. Και, με πρωτοβουλία μου, σε συνεννόηση με τον Δήμο, η οδός Ηρώδου Αττικού αποδίδεται στους Αθηναίους. Η διέλευση για τα οχήματα θα είναι πλέον ανεμπόδιστη, πλην εξαιρετικών περιπτώσεων που αφορούν τη δημόσια ασφάλεια.

Αυτονόητες ενέργειες. Που δεν παύουν, ωστόσο, να είναι χρήσιμες και αναγκαίες», σημειώνει στην ανάρτησή του ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...