247
Ο Μάικλ Μουρ σε συγκέντρωση έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιανουαρίου | REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Ο Μάικλ Μουρ ετοίμασε (στα κρυφά) ντοκιμαντέρ για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 12:54
Ο Μάικλ Μουρ σε συγκέντρωση έξω από τον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη στις 19 Ιανουαρίου
|REUTERS/Stephanie Keith/File Photo

Ο Μάικλ Μουρ ετοίμασε (στα κρυφά) ντοκιμαντέρ για τον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 17 Μαΐου 2017, 12:54

Επιστροφή στο πολιτικό ντοκιμαντέρ, το είδος που τον έκανε διάσημο, κάνει ο αμερικανός σκηνοθέτης Μάικλ Μουρ, ο οποίος ετοίμασε στα κρυφά ντοκιμαντέρ για τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο τίτλος του είναι «Fahrenheit 11/9», ένα παιχνίδι με το «Fahrenheit 9/11», τον τίτλο του ντοκιμαντέρ για τον υιό Μπους.

Και οι δύο ημερομηνίες (γραμμένες με τον αμερικανικό τρόπο, με πρώτο τον μήνα) είναι συμβολικές. Στο ντοκιμαντέρ για τον Μπους είναι η 11η Σεπτεμβρίου, η ημέρα των επιθέσεων στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, και σε αυτό για τον Τραμπ η 9η Νοεμβρίου, η ημέρα μετά την εκλογική αναμέτρηση κατά την οποία επικυρώθηκε η νίκη του σε εκλέκτορες και όχι σε ψήφους.

Η ταινία φημολογείται ότι ετοιμαζόταν εδώ και μήνες και, κατά τον Μουρ θα είναι αυτή που θα βάλει τέλος στον μύθο του ατσαλάκωτου Τραμπ, «που ό,τι και να ρίξεις πάνω του, δεν έχει αποτέλεσμα».

«Ο,τι και να αποκαλυφθεί, αυτός μένει όρθιος. Τα γεγονότα, η πραγματικότητα, τα μυαλά δεν μπορούν να τον κερδίσουν. Ακόμα και αν αυτοτραυματιστεί, σηκώνεται το άλλο πρωί και συνεχίζει τουιτάροντας. Ολα αυτά τελειώνουν με αυτή την ταινία», σχολιάζει ο σκηνοθέτης.

Η ταινία, όπως γράφει ο Guardian, θα πωληθεί διεθνώς στο Φεστιβάλ των Κανών που αρχίζει την Τετάρτη.

Είναι μια παραγωγή του Χάρβεϊ Βάινσταϊν, ο οποίος παρήγαγε και το ντοκιμαντέρ για τον Μπους. Σε δήλωσή του ο κινηματογραφικός παραγωγός μιλά για «καινοτόμο σχέδιο διανομής», που αποσκοπεί στο να φτάσει το μήνυμα της ταινίας «όσο πιο μακριά γίνεται».

Το «Fahrenheit 9/11» είχε εισπράξεις 222 εκατ. δολαρίων, τις μεγαλύτερες που έχουν καταγραφεί για ντοκιμαντέρ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...