371
Ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο «Αγία Βαράβαρα» | Facebook

Ο μάχιμος Τσιόδρας: από νοσοκομείο σε νοσοκομείο πριν την ενημέρωση των 6 μ.μ.

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 16:44
Ο λοιμοξιωλόγος Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο «Αγία Βαράβαρα»
|Facebook

Ο μάχιμος Τσιόδρας: από νοσοκομείο σε νοσοκομείο πριν την ενημέρωση των 6 μ.μ.

Protagon Team Protagon Team 3 Απριλίου 2020, 16:44

Συσκέψεις με τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς, με την Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας, τηλεδιασκέψεις με στελέχη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τηλέφωνα με τους ομόλογους -και φίλους- του από άλλες χώρες. Αυτά όμως στο πλαίσιο της δουλειάς του. Η οποία γι’ αυτόν είναι λειτούργημα. Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό μιλάει για το πρόγραμμά του μέσα από την καθημερινή ενημέρωση που κάνει από το υπουργείο Υγείας.

Μέχρι στιγμής χωρίς να πει τίποτα ευθέως, φανερώνει μέσα από τα συναισθήματα και τις λέξεις του πού βρισκόταν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ποιους εξέτασε, ποιους ενημέρωσε…

«Μεταξύ αυτών που είδα και μίλησα σήμερα και περιποιούνται τους αρρώστους, ήταν η Νάντια, ο Παναγιώτης, η Ανθούλα, ο Ναπολέοντας, η Στυλιανή στην Αγία Βαρβάρα, ο Δημήτρης, η Αναστασία, ο Χρήστος, η Δήμητρα, ο Μάνος, η Χριστίνα, ο Κώστας ο Γιώργος, ο Περικλής από την Αλεξανδρούπολη…», είχε πει πριν από μερικές ημέρες, δίνοντας συγχαρητήρια και φυσικά δύναμη και κουράγιο στους συναδέλφους του στα νοσοκομεία που είχε επισκεφτεί.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας στο νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα»

«Επισκέφθηκα τους εξής ασθενείς, τον Ιωσήφ, την Κωνσταντία, τον Δημήτρη, την Ελένη, τον Παναγιώτη, τη Μαρία, τον Αναστάση, την Αικατερίνη, τον κυρ Νίκο, τη Γεωργία, τη Ρεγγίνα, τη Βιολέτα, τη Μαρία, την Ελένη που είναι και έγκυος», είχε αναφέρει συγκινημένος…

Παρά τον όγκο της εργασίας του, το μέγεθος της ευθύνης για τις ζωές όλων όσων ζουν στην Ελλάδα, του συστήματος υγείας, των γιατρών και φυσικά της ίδιας του της ζωής, ο Σωτήρης Τσιόδρας δεν σταματά να είναι ένας γιατρός που ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, τον ασθενή και τον συνάδελφό του. Και αυτό είναι ίσως ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα και παράδειγμα όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά για όλους τους Ελληνες.

Ο κ. Τσιόδρας ακούει καθημερινά και ακολούθως ενημερώνει τους συναδέλφους του

Ο Σωτήρης Τσιόδρας πηγαίνει καθημερινά στην κλινική της οργανικής του θέσης που είναι στο νοσοκομείο «Αττικόν», όσο πιο συχνά μπορεί στα γραφεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), φυσικά στο υπουργείο Υγείας, αλλά δεν σταματά να επισκέπτεται όσα περισσότερα νοσοκομεία μπορεί για να βλέπει ασθενείς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Και προσεχώς που θα ανοίξουν και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, θα πηγαίνει κανονικά στα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...