295
| ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει με διάγγελμα για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 11:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2021, 12:56
|ΓτΠ/ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφει με διάγγελμα για την πανδημία

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2021, 11:15
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 17/11/2021, 12:56

Με πάνω από 300 νεκρούς σε 96 ώρες –και 1.000 μέσα στον Νοέμβριο– από την Covid-19, χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά και εκατοντάδες διασωληνωμένους, είναι προφανές ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια νέα φάση έξαρσης της επιδημίας του κορονοϊού, όπως άλλωστε και οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης.

Ετσι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναλαμβάνει και πάλι να βγει μπροστά –τερματίζοντας ίσως και την πολυφωνία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα– προκειμένου να επιστήσει την προσοχή στους πολίτες καθώς το τέταρτο κύμα της πανδημίας είναι εδώ. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, θα προβεί σε έκτακτη δήλωση την Πέμπτη, αφού δηλαδή επιστρέψει στην Αθήνα από το Λονδίνο και έχει στα χέρια του και τα στοιχεία από την επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει σήμερα Τετάρτη.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους πολίτες για τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της κυβέρνησης για την αναχαίτιση του τέταρτου πανδημικού κύματος.

Από την κυβέρνηση πάντως αποκηρύσσουν τα περί νέων μέτρων που θα επηρεάζουν τους εμβολιασμένους. Στόχος του Πρωθυπουργού θα είναι τόσο η ενημέρωση των πολιτών για την πορεία της πανδημίας, όσο και μια νέα έκκληση για τήρηση των υφιστάμενων μέτρων και βεβαίως για ενίσχυση των εμβολιασμών. Ηδη εξάλλου από κυβερνητικά στελέχη έχει δοθεί έμφαση στην προσπάθεια εμβολιασμού με την τρίτη, αναμνηστική, δόση των ατόμων άνω των 60 ετών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εκτιμούν ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα συγκρατήσουν την πορεία της πανδημίας και παράλληλα θα αυξήσουν τους εμβολιασμούς. Αυτό θα είναι και το κεντρικό μήνυμα του διαγγέλματος.

Στην είδηση του διαγγέλματος αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να σχολιάζει στα social media ότι «μετά από τόσα διαγγέλματα αυτοθαυμασμού, με πανηγυρικούς για τη νίκη επί της πανδημίας και για το τελευταίο μίλι, αύριο ακόμη μια παράσταση, με 17.000 νεκρούς και το ΕΣΥ διαλυμένο». Μάλιστα ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε ότι θα μιλήσει και αυτός μετά τον κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...