168
O Kιμ στέλνει μήνυμα στον Ντόναλντ. Συνυπάρχουμε στον ίδιο κόσμο... |

O Κιμ δείχνει δόντια στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2017, 09:35
O Kιμ στέλνει μήνυμα στον Ντόναλντ. Συνυπάρχουμε στον ίδιο κόσμο...
|

O Κιμ δείχνει δόντια στον Τραμπ

Protagon Team Protagon Team 12 Φεβρουαρίου 2017, 09:35

Στην εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας προχώρησε η Βόρεια Κορέα όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας, κρίνοντας πως επρόκειτο για μια «επίδειξη δύναμης» της Πιονγκγιάνγκ προς την κυβέρνηση Τραμπ.

«Οι επανειλημμένες προκλήσεις της Βόρειας Κορέας δείχνουν τον έμφυτο παραλογισμό του καθεστώτος του Κιμ Γιονγκ Ουν, ο οποίος έχει καταληφθεί από μονομανία για την ανάπτυξη του πυρηνικού και του πυραυλικού οπλοστασίου» της χώρας του, σημειώνει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

Η δοκιμαστική εκτόξευση του βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα έγινε μία ημέρα μετά τη συνάντηση των Τραμπ και Άμπε, όπου ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών διαβεβαίωσε την Ιαπωνία ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής του.

«Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει και να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας, του σπουδαίου συμμάχου μας, 100%», είπε ο Τραμπ κάνοντας δηλώσεις από κοινού με τον πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε. Ο Άμπε, παίρνοντας τον λόγο πριν από τον αμερικανό πρόεδρο, κατήγγειλε από το βήμα μια «εντελώς απαράδεκτη» πυραυλική δοκιμή.

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...