317
Ο Κώστας Κατσίκης (πρώτο πλάνο) με τον Πάνο Καμμένο σε παλαιότερη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ | INTIMEnews

Ο Κατσίκης λέει τώρα ότι οι ΑΝΕΛ θα πουν «όχι» (και) στην ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 11:31
Ο Κώστας Κατσίκης (πρώτο πλάνο) με τον Πάνο Καμμένο σε παλαιότερη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής των ΑΝΕΛ
|INTIMEnews

Ο Κατσίκης λέει τώρα ότι οι ΑΝΕΛ θα πουν «όχι» (και) στην ψήφο εμπιστοσύνης

Protagon Team Protagon Team 10 Ιανουαρίου 2019, 11:31

Πάνος Καμμένος και Ανεξάρτητοι Ελληνες όχι μόνο φεύγουν οριστικά από την κυβέρνηση, αλλά θα πουν «όχι» και σε ενδεχόμενο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Αυτό τουλάχιστον ισχυρίστηκε σε δηλώσεις του την Πέμπτη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Κατσίκης, σε μία εξέλιξη που αν τελικά επιβεβαιωθεί, εκτιμάται ότι θα σηματοδοτήσει το τέλος του βίου της κυβέρνησης Τσίπρα.

«Φεύγουμε απο την κυβερνηση, δεν ψηφίζουμε την Συμφωνία (των Πρεσπών) και αποσύρουμε τους υπουργούς. Δεν δίνουμε ψηφο εμπιστοσυνης, δεν υπάρχει πλειοψηφία», τόνισε ο βουλευτής και εκ των τελευταίων πιστών του Πάνου Καμμένου, στην πρωινή εκπομπή του Καναλιού της Βουλης.

«Θα αποτελέσουμε τη μοναδική δύναμη που θα αποτρέψει τη κύρωση της συμφωνίας», διεμήνυσε ο κ. Κατσίκης για να επαναλάβει: «αποσύρουμε την εμπιστοσύνη από την κυβέρνηση. Δεν το θέλαμε. Αν δεν ήταν στη μέση το Σκοπιανό θα είχαμε φτάσει μέχρι τον Οκτώβριο».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μόνος από τους ΑΝΕΛ που πάει αντίθετα στη γραμμή του κόμματος, είναι ο (ανεπιθύμητος) Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

«Οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί δεν έχουν ψήφο», οπότε «δεν μπορούν να καθορίσουν τα πράγματα», σημείωσε ο κ. Κατσίκης που υποστήριξε ότι «Κόκκαλης, Ζουράρις και Τσαρουχά είναι εναντίον της συμφωνίας». Όσο για την κυρία Ελενα Κουντουρά, δήλωσε άγνοια σχετικά με τις προθέσεις της.

«Πρώτο μας μέλημα είναι το εθνικό-πατριωτικό συμφέρον. Το θέμα των Σκοπίων αποτελεί κόκκινη γραμμή. Τις κόκκινες γραμμές μας δεν τις παραβιάζουμε. Είναι θέμα αρχής να μείνουμε σ΄ αυτά που είπαμε ανεξαρτήτως επιπτώσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κατσίκης.

Αντίστοιχη ήταν η απάντησή του και στον «Θέμα 104,6» όταν ρωτήθηκε τι θα κάνουν οι ΑΝΕΛ αν τελικά ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας ψήφο εμπισοσύνης.

«Θα ψηφίσουμε κατά», ξεκαθάρισε, «γιατί όταν ζητείται ψήφος εμπιστοσύνης για τη Συμφωνία των Πρεπσών με την οποία διαφωνούμε θα ήταν οξύμωρο να μην το κάναμε».

Κατά τα άλλα, ο κ. Κατσίκης χαρακτήρισε «έντιμη» τη στάση του Πρωθυπουργού ότι «πρώτα θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης και αν την πάρει, τότε θα προχωρήσει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών». «Εμένα με ικανοποιεί η εξέλιξη αυτή», είπε.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...