430
|

Ο Καρτερός στηρίζει τον Παππά: «Είναι φτωχός και μένει στο νοίκι»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00

Ο Καρτερός στηρίζει τον Παππά: «Είναι φτωχός και μένει στο νοίκι»

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 18:00

Εν μέσω ευρύτερου ανασχηματισμού στον ΣΥΡΙΖΑ, με τα πρόσωπα να αλλάζουν θέσεις, κάποιους να αναβαθμίζονται και άλλους να υποβαθμίζονται, ο Θανάσης Καρτερός, προσωπικότητα με ιδιαίτερο «κύρος» στην Αριστερά —από την εποχή που ήταν αρχισυντάκτης στον «Ριζοσπάστη» ως και το ’19 που ήταν υπεύθυνος του γραφείου Τύπου του Μαξίμου επί Τσίπρα και τώρα που είναι αρθρογράφος στην κομματική «Αυγή»— βγήκε να υπερασπιστεί τον Νίκο Παππά.

Ο πρώην υπουργός και ακόμα τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της γνωστής εμπλοκής του στην υπόθεση του Σάμπυ Μιωνή (εδώ) και η υποβάθμισή του έχει προεξοφληθεί μολονότι είναι χρόνια φίλος με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι έχει χάσει τα ερείσματά του στον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι μόνο ότι παραμένει ένας βουλευτής που εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών (και δεύτερος πανελλαδικά, πίσω μόνο από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο), αλλά έχει και ινστρούκτορες όπως ο κ. Κρατερός που του πλέκουν το εγκώμιο παρά τις αποκαλύψεις εναντίον του.

Ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, επί θητείας Τσίπρα, έγραψε στο documentonews.gr του Κώστα Βαξεφάνη να άρθρο με αφορμή και το πρωτοσέλιδο των «Παραπολιτικών» που ανακοίνωσαν ότι ο κ. Τσίπρας «τελείωσε» από τον κόμμα τον κ. Παππά.

Το άρθρο του κ. Καρτερού είχε τίτλο «Ο Νίκος Παππάς, ο μπογιάς κι εμείς». Και μέσα σε 573 λέξεις επιδόθηκε στη γνωστή δαιμονοποίηση των ΜΜΕ, τα οποία «μισούν» τον κ. Παππά, προειδοποίησε τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον αφήσουν να πέσει στην «κρεατομηχανή της εχθρικής προπαγάνδας» διότι μετά θα πλήξουν και τον κ. Τσίπρα («αν σήμερα εκμεταλλεύονται μια κατάσταση για να ισοπεδώσουν τον Παππά, αύριο θα εκμεταλλευτούν άλλη για να εξοντώσουν και τον νεωκόρο, και τον διάκο, και τον δεσπότη, και τον αρχιεπίσκοπο», έγραψε χαρακτηριστικά) και εξύμνησε τη συμβολή του στις επιτυχίες του 2015: «Ο Παππάς δεν είδε φως κι ανέβηκε. Είναι εξ απαλών ονύχων στην Αριστερά, βρέθηκε στα δύσκολα στο πλάι του Τσίπρα, και υπήρξε από τους πρωταγωνιστές της νίκης στις εκλογές και στο δημοψήφισμα του 15», έγραψε μεταξύ άλλων ο κ. Καρτερός.

Επίσης παραδέχτηκε ότι όλοι στον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λάθη και έτσι τον κ. Παππά δεν πρέπει να τον λιθοβολούν. «Προφανώς, ας το επαναλάβουμε, στα χρόνια της διακυβέρνησης, έκανε λάθη. Μερικά από αυτά μάλιστα γνώρισαν τη δόξα της μεγάλης και ιδιοτελούς δημοσιότητας. Αλλά εδώ καλείται ο αναμάρτητος να βάλει πρώτος τον λίθον».

Αυτό όμως που έχει ίσως πιο ενδιαφέρον είναι το εξής. Οτι σύμφωνα με τον κ. Καρτερό, ο κ. Παππάς, «μετά από πέντε συναπτά υπουργικά χρόνια παραμένει φτωχός και μένει στο νοίκι».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...