203
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας | Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνομιλία Δένδια – Στόλτενμπεργκ για Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 12:22
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας
|Intime/ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνομιλία Δένδια – Στόλτενμπεργκ για Τουρκία και Ανατολική Μεσόγειο

Protagon Team Protagon Team 5 Σεπτεμβρίου 2020, 12:22

Τηλεφωνική συνομιλία με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε το Σάββατο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας, όπως αναφέρεται από το υπουργείο Εξωτερικών, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη αποκλιμάκωσης της έντασης από πλευράς της Τουρκίας.

Χθες Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών συνάντησε στη Νέα Υόρκη τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε από δημοσιογράφους αν η Αθήνα είναι δυσαρεστημένη από το έγγραφο που προσκόμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Απάντησε ότι «δεν έχουμε μελετήσει το έγγραφο και κατά συνέπεια δεν θα μπορούσα να σας μιλήσω για δυσαρέσκεια ή ευαρέσκεια.

» Αυτό όμως που θέλω να επαναλάβω είναι αυτό που περιέχεται στις χθεσινές (της Πέμπτης) ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, δηλαδή ότι η Ελλάδα δεν διαπραγματεύεται με την Τουρκία. Η Ελλάδα έχει πει ξεκάθαρα ότι διαπραγμάτευση με την Τουρκία μπορεί να υπάρξει μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Οχι όμως όσο τα τουρκικά πλοία παραμένουν εκεί».

Ο κ. Δένδιας μετέβη αυθημερόν στη Νέα Υόρκη, με πτήση της 352 ΜΜΥΠ (Μοίρα Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων) της Πολεμικής Αεροπορίας. Σε ανάρτησή του ευχαρίστησε το προσωπικό της μονάδας για την ολοκλήρωση του ταξιδιού, αναρτώντας μια φωτογραφία μαζί του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...