206
Ο Παύλος Γερουλάνος στη βόλτα του στο Παγκράτι | yeroulanos.gr

Ο Γερουλάνος θέλει να κόψει -επιτέλους- το κάπνισμα στα καταστήματα της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 10:53
Ο Παύλος Γερουλάνος στη βόλτα του στο Παγκράτι
|yeroulanos.gr

Ο Γερουλάνος θέλει να κόψει -επιτέλους- το κάπνισμα στα καταστήματα της Αθήνας

Protagon Team Protagon Team 30 Ιανουαρίου 2019, 10:53

Δέκα χρόνια έχουν περάσει από την εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στην Ελλάδα και είναι ένα ανέκδοτο με το οποίο γελάμε επίσης δέκα χρόνια. Αμέτρητοι δημόσιοι χώροι αφήνονται από τις Αρχές να πνίγονται στο τσιγάρο, για λόγους που λίγο-πολύ είναι γνωστοί: κανείς δεν θέλει να τα βάλει με τους καταστηματάρχες, ούτε με τους θεριακλήδες πελάτες, αγνοώντας τη σιωπηρή πλειοψηφία των εργαζομένων στους συγκεκριμένους χώρους που εργάζονται σε ένα βλαβερό περιβάλλον καθώς και τους μη καπνιστές.

Αυτό το ανέκδοτο, αυτήν την κατάφωρη και ανερυθρίαστη παραβίαση του νόμου, που ανέχτηκαν κρατικές και τοπικές αρχές επί μία δεκαετία, θέλει να τελειώσει ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας.

«Είναι λάθος το ότι δεν εφαρμόζεται ο νόμος του τσιγάρου και ακόμα μεγαλύτερο λάθος ότι κρατάμε δυο μέτρα και δυο σταθμά. Πρέπει να εφαρμοστεί παντού, σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους. Ολα συγκλίνουν στο να εφαρμοστεί επιτέλους. Βεβαίως υπάρχουν μαγαζιά που αντιδρούν και που δε θέλουν καθόλου αυτό το νόμο, υπάρχουν όμως και μαγαζιά που λένε “εγώ αφήνω τον κόσμο να καπνίσει διότι καπνίζουν στο διπλανό, σταμάτα τον διπλανό για να σταματήσω κι εγώ”. Και αυτό πρέπει να γίνει, να σταματήσει παντού. Χωρίς “ναι μεν αλλά”. Ακόμα και οι καπνιστές πλέον πιστεύουν ότι πρέπει να εφαρμοστεί», είπε ο κ. Γερουλάνος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...