429
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αποστάσεις Γαβρόγλου από τις δηλώσεις Ζουράρι και Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 13:20
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου | INTIMENEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Αποστάσεις Γαβρόγλου από τις δηλώσεις Ζουράρι και Παρασκευόπουλου

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2016, 13:20

Ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου ήταν μαζί με τον υφυπουργό Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, όταν ο τελευταίος δήλωσε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει». Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και ο κ. Γαβρόγλου συμμερίζεται αυτή την άποψη. Ο ίδιος έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τις δηλώσεις που έκανε ο συνάδελφός του κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τις αλλαγές στην εκπαίδευση.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε την Πέμπτη στο Real FM, ζητήθηκε από τον κ. Γαβρόγλου να τοποθετηθεί σχετικά με τις δηλώσεις που έχουν κάνει στελέχη της κυβέρνησης και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των νησιών αλλά και για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. «Τα μόνα πράγματα στα οποία έχω μια σχετική εγκυρότητα είναι τα εκπαιδευτικά θέματα. Δεν θα ήθελα να σχολιάσω δηλώσεις που εγώ τουλάχιστον δεν θα τις έκανα, αλλά που είμαι σίγουρος ότι γίνονται με βάση κάποιο σκεπτικό», απάντησε ο υπουργός κρατώντας μία ουδέτερη στάση και από τις δηλώσεις του κ. Ζουράρι και από τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου.

Μία ημέρα πριν, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο ίδιος προσπάθησε να μετριάσει τις δηλώσεις που έκανε ο κ. Ζουράρις. Οταν ο τελευταίος είπε ότι «και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει. Τα νησιά θα τα ξαναπαίρνουμε πάντοτε. Τη γλώσσα έχει σημασία να μην μας πάρουν», ο κ. Γαβρόγλου παρενέβη για να εξηγήσει ότι «αυτό που είπε ο υφυπουργός δεν αφορούσε τα ελληνικά νησιά, αλλά τα ελληνικά πράγματα γενικά». Στη συνέχεια, ο κ. Ζουράρις πρόσθεσε ότι «η ελληνική γλώσσα απειλείται από γενικευμένη παρακμή και υπονόμευση. Η ελληνική γλώσσα τελεί υπό απειλή».

Για τις σχέσεις του υπουργείου με την Εκκλησία

Σε ερώτηση για τις σχέσεις της ηγεσίας του υπουργείου με την Εκκλησία, ο κ Γαβρόγλου είπε ότι είχε δύο πολύ δημιουργικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και ότι «ως προς το μάθημα των Θρησκευτικών μείναμε σε αυτά που είχαν συζητηθεί και συμφωνηθεί κατά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργού». Σημείωσε ότι ο κ. Φίλης έχει θίξει διαφορά ζητήματα που αφορούν τα ζητήματα Κράτους – Εκκλησίας γενικότερα και επισήμανε ότι αρμοδιότητα του υπουργείου είναι το θέμα των Θρησκευτικών και η όποια εμπλοκή της Εκκλησίας σε αυτό.

Ο ίδιος ανέφερε ότι υπάρχει Επιτροπή σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας την οποία θα συγκαλέσει μέχρι τον Μάρτιο, αφού γίνει προσεκτική προετοιμασία για τα θέματα που είναι να συζητηθούν, και ότι η επιτροπή συνεχίζει το έργο της για την εκκλησιαστική περιουσία, υπό τον Αλέκο Φλαμπουράρη.

Ερωτώμενος αν η ενεργοποίηση της επιτροπής είναι προς την κατεύθυνση του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας και ειδικότερα αν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερωμένοι, ο κ. Γαβρόγλου απάντησε ότι αυτό δεν βρίσκεται ανάμεσα στις κυβερνητικές προτεραιότητες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...