245
| Presidential Press Office/Handout via REUTERS

Ο Ερντογάν ξέφυγε: Μακρόν θυμήσου την Αλγερία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 19:29

Ο Ερντογάν ξέφυγε: Μακρόν θυμήσου την Αλγερία

Protagon Team Protagon Team 12 Σεπτεμβρίου 2020, 19:29

Έχοντας προφανώς βρεθεί σε δύσκολη θέση μετά το «Pax Mediterranea» του Εμανουέλ Μακρόν, ο Ταγίπ Ερντογάν επιδίδεται σε ένα κρεσέντο λεονταρισμών προς τη Γαλλία και βεβαίως τη χώρα μας.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης —με την τουρκική λίρα να καταρρέει, αλλά τις εξαγωγές να μην αυξάνονται λόγω κορονοϊού— ο πρόεδρος της Τουρκίας καταφεύγει εναγωνίως στην αναζήτηση χρήσιμων εχθρών για να γεμίσει τα πολιτικά του κενά. Και τους έχει βρει στο πρόσωπο του Μακρόν και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Μην τα βάζετε με τον τουρκικό λαό, μην τα βάζετε με την Τουρκία», είπε ο Ερντογάν σε ομιλία στην Κωνσταντινούπολη που με αφορμή την επέτειο των 40 ετών από το πραξικόπημα του 1980, αναφερόμενος στη σφοδρή κριτική που έχει ασκήσει ο γάλλος ηγέτης στον ίδιο τον Ερντογάν για τις προκλητικές ενέργειες της Άγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε τον Μακρόν «να μην επιδιώκει καβγάδες με την Τουρκία».

«Δεν είστε σε θέση να μας κάνετε μαθήματα ανθρωπιάς», συνέχισε, κάνοντας λόγο για τις «σφαγές» της Γαλλίας στην Αλγερία και τη Ρουάντα και υποστηρίζοντας ότι ο Μακρόν «δεν γνωρίζει την Ιστορία» της Γαλλίας.

Παράλληλα, απαντώντας στη δήλωση του γάλλου προέδρου πως «δεν έχουμε πρόβλημα με τον τουρκικό λαό, αλλά με τον Ερντογάν», ο τούρκος πρόεδρος είπε: «Κύριε Μακρόν, θα έχεις ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα με εμένα προσωπικά».

Όσο για την Ελλάδα, ο Ερντογάν είπε στο ακροατήριό του.

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Ελλάδα με τα νησιά», ανέφερε και κάλεσε την Αθήνα να μην «περιφέρεται γύρω – γύρω στα νησιά» γιατί «κάνει λάθος και στο τέλος θα μείνει μόνη της».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...