385
Μητέρα φυλά το παιδί της μέσα από τη μάσκα, πριν πάει στο σχολείο, στη Σεούλ | Reuters

Νότια Κορέα: Η χαλάρωση των μέτρων έφερε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:05
Μητέρα φυλά το παιδί της μέσα από τη μάσκα, πριν πάει στο σχολείο, στη Σεούλ
|Reuters

Νότια Κορέα: Η χαλάρωση των μέτρων έφερε μεγάλη αύξηση στα κρούσματα

Protagon Team Protagon Team 28 Μαΐου 2020, 12:05

Ανησυχία επικρατεί στη Νότια Κορέα, καθώς τις τελευταίες ημέρες, καταγράφεται σημαντική αύξηση στα κρούσματα του κορονοϊού.

Τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι το τελευταίο 24ωρο κατέγραψαν 79 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που έχει σημειωθεί στη Νότια Κορέα από την 5η Απριλίου.

Σε τουλάχιστον 68 από τα κρούσματα η μετάδοση έγινε στην Σεούλ, διευκρίνισαν οι αρχές, που ανακάλυψαν νέα εστία σε αποθήκη εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο απολογισμός της πανδημίας στη Νότια Κορέα ανέρχεται σε 269 θανάτους εξαιτίας της Covid-19 επί συνόλου 11.344 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 36 κρούσματα συνδέονται με μια εστία σε επιμελητειακό κέντρο της εταιρείας διαδικτυακού εμπορίου Coupang Corp που έχει την έδρα της στην Μπουσεόν, δυτικά της Σεούλ. Προς το παρόν, δεν είναι ξεκάθαρο πόσα κρούσματα αναφέρθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες.

Πεζοί διασχίζουν διάβαση στη Σεούλ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους παντού, στη Νότια Κορέα

Περίπου 3.600 άνθρωποι στο κέντρο αυτό υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ για την covid-19. Η εταιρεία έκλεισε το κέντρο τη Δευτέρα και το απολύμανε.

Το κέντρο άνοιξε στις αρχές Μαρτίου και είναι υπεύθυνο για τις παραδόσεις προϊόντων στη δυτική Σεούλ, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Μετά από έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν υποχρέωνε τους εργαζόμενους να τηρήσουν τα μέτρα ασφαλείας, όπως να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις δύο μέτρων μεταξύ τους. Επίσης, η εταιρεία δεν επέτρεψε σε εργαζόμενους με συμπτώματα να πάνε σπίτια τους.

Το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού στο κέντρο αυτό εντοπίστηκε το Σάββατο και πιστεύεται ότι συνδέεται με μια εστία μολύνσεων σε νυχτερινά κέντρα της Σεούλ, η οποία εμφανίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα και προκάλεσε τη μόλυνση 250 ατόμων.

Οι αρχές σκέπτονται να επαναφέρουν κάποια από τα περιοριστικά μέτρα, τα οποία είχαν χαλαρώσει.

Την περασμένη εβδομάδα, χιλιάδες μαθητές επέστρεψαν σπίτια τους, λίγες μόλις ώρες αφού είχαν επιστρέψει στα σχολεία τους, καθώς βρέθηκαν δύο τεστ θετικά.

Προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι οι αρχές δυσκολεύονται να ιχνηλατήσουν τις επαφές των νοσούντων και έτσι δεν μπορούν να βρουν όλες τις εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τους κατοίκους να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις χωρίς σοβαρό λόγο και από τις εταιρείες να δώσουν αναρρωτική άδεια στους άρρωστους υπαλλήλους τους.

Οι εστίες μόλυνσης εντοπίζονται σε χώρους εργασίας, γεμάτα σχολεία και αίθουσες καραόκε, είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...