370
Μαθήτριες σε λύκειο της Νότιας Κορέας με προστατευτικά πλέξιγκλας στα θρανία, την Τετάρτη | Yonhap/via REUTERS

Νότια Κορέα: Δύο θετικά τεστ γύρισαν χιλιάδες μαθητές στα σπίτια τους

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 11:54
Μαθήτριες σε λύκειο της Νότιας Κορέας με προστατευτικά πλέξιγκλας στα θρανία, την Τετάρτη
|Yonhap/via REUTERS

Νότια Κορέα: Δύο θετικά τεστ γύρισαν χιλιάδες μαθητές στα σπίτια τους

Protagon Team Protagon Team 21 Μαΐου 2020, 11:54

Χιλιάδες παιδιά και έφηβοι επέστρεψαν στα σχολεία τους στη Νότια Κορέα, την Τετάρτη, αλλά μόνο για λίγες ώρες, καθώς δύο τεστ σε μαθητές, που βγήκαν θετικά, τούς έστειλαν όλους πίσω στα σπίτια τους.

Τουλάχιστον 65 λύκεια σε πόλη δυτικά της Σεούλ, έδιωξαν τους μαθητές, όταν δύο παιδιά διαγνώστηκαν με κορονοϊό σε ένα σχολείο.

Τάξη σε σχολείο της Νότιας Κορέας

Η Νότια Κορέα ακολουθεί πολύ αυστηρά πρωτόκολλα στα τεστ και τα μέτρα προφύλαξης, και έτσι κατάφερε να περιορίσει νωρίς την πανδημία στη χώρα, παρόλο που ήταν από τις πρώτες παγκοσμίως όπου παρουσιάστηκαν κρούσματα του SARS-CoV-2.

Αν ένας μαθητής βρεθεί θετικός στον κορονοϊό, το σχολείο κλείνει για δύο εβδομάδες και τα μαθήματα γίνονται μόνο online.

Υποχρεωτική θερμομέτρηση για όλους στην είσοδο των σχολείων της Νότιας Κορέας

Μισό εκατομμύριο μαθητές ηλικίας 17 και 18 ετών επιστρέφουν σταδιακά στα θρανία τους έως την 1η Ιουνίου.

Σε μία άλλη πόλη, η επιστροφή στα λύκεια καθυστέρησε, καθώς οι αρχές περίμεναν να εντοπίσουν όλες τις επαφές ενός ενήλικα ασθενούς, ο οποίος δεν είχε σχέση με κάποιο σχολείο.

Διάχυτος ο φόβος για την επιστροφή στα σχολεία

Ο φόβος για την επιστροφή των μαθητών είναι διάχυτος σε πολλές χώρες, όπως γράφουν οι Times, καθώς οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους, αλλά και οι δάσκαλοι και καθηγητές διστάζουν να πάνε στις δουλειές τους.

Σε Δανία, Ισραήλ και Γαλλία, πολλά παιδιά μένουν σπίτι παρόλο που τα σχολεία άνοιξαν.

Στη Γερμανία, ιατρικές ενώσεις πιέζουν τους υπουργούς να ανοίξουν τα σχολεία, παρόλο που έρευνα του Κρίστιαν Ντρόστεν, του κορυφαίου λοιμωξιολόγου της χώρας, έδειξε ότι τα παιδιά έχουν εξίσου υψηλό ιικό φορτίο με τους ενήλικες.

Τα γερμανικά κρατίδια ανοίγουν σταδιακά τα σχολεία, πρώτα με τους μαθητές της τελευταίας τάξης του λυκείου ή του γυμνασίου. Μόνο η Σαξονία έχει ανοίξει τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά.

Στη Γαλλία, το ένα τρίτο των μαθητών έχει επιστρέψει στο σχολείο. Στις «κόκκινες ζώνες» της νόσου, όπως το Παρίσι, τα παιδιά πρέπει να περιμένουν έως το τέλος του μήνα.

Οσο για τις ΗΠΑ, σε ελάχιστες πολιτείες, όπως στη Μοντάνα, έχουν ανοίξει τα σχολεία, ενώ στις περισσότερες θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...