321
O 31χρονος Αντρέι Κάπκανετς με τα δύο παιδιά του, τον πεντάχρονο Νικίτα και την εννιάχρονη Αναστασία, δολοφονήθηκαν από τους δύο Τσετσένους | Twitter

Νέο σοκ στην Ουκρανία: Τσετσένοι στρατιώτες δολοφόνησαν εννεαμελή οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 10:06
O 31χρονος Αντρέι Κάπκανετς με τα δύο παιδιά του, τον πεντάχρονο Νικίτα και την εννιάχρονη Αναστασία, δολοφονήθηκαν από τους δύο Τσετσένους
|Twitter

Νέο σοκ στην Ουκρανία: Τσετσένοι στρατιώτες δολοφόνησαν εννεαμελή οικογένεια

Protagon Team Protagon Team 1 Νοεμβρίου 2023, 10:06

Μια εννεαμελής οικογένεια δολοφονήθηκε μέσα στο σπίτι της, στη διάρκεια της νύχτας, από δύο ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Βολνοβάχα της ανατολικής Ουκρανίας. Η αγριότητα του εγκλήματος έχει προκαλέσει σοκ, τόσο στην ουκρανική όσο και στη ρωσική κοινή γνώμη.

Οι ρωσικές αρχές ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν δύο στρατιώτες από τη ρωσική Απω Ανατολή –Τσετσένοι, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές– οι οποίοι είναι μισθοφόροι.

Σύμφωνα με την ουκρανική εισαγγελία, που διεξάγει την δική της έρευνα για το έγκλημα, οι δύο φερόμενοι ως δράστες, κάτω των 30 ετών, έφτασαν ένα βράδυ με μια μοτοσυκλέτα στο σπίτι της οικογένειας και σκότωσαν με αυτόματα όπλα που έφεραν σιγαστήρες και τα εννέα μέλη της, την ώρα που κοιμούνταν. Ανάμεσα στα θύματα ήταν δύο παιδιά, πέντε και εννέα ετών, οι γονείς τους και πέντε συγγενείς τους που είχαν κοιμηθεί στο σπίτι επειδή νωρίτερα γιόρταζαν γενέθλια.

Ο λόγος για το έγκλημα ήταν ότι οι στρατιώτες ήθελαν να φύγει η οικογένεια από το σπίτι της και να εγκατασταθούν αυτοί, αλλά τα θύματα αρνήθηκαν.

Οι ένοπλοι φορούσαν στρατιωτικές στολές χωρίς διακριτικά.

Στη Βολνοβάχα, μια βιομηχανική πόλη ανάμεσα στο Ντονέτσκ και τη Μελιτούπολη, έχουν μείνει ελάχιστοι κάτοικοι, καθώς η πόλη καταστράφηκε τις πρώτες εβδομάδες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

«Σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, οι κατακτητές έχουν σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια Καπκάνετς, που γιόρταζαν γενέθλια και αρνήθηκαν να δώσουν το σπίτι τους σε δύο κατακτητές από την Τσετσενία», δήλωσε ο Ντμίτρο Λούμπινετς, ο ουκρανός επίτροπος του Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα ματωμένα χέρια των Ρώσων για τις δολοφονίες.

Οπως ανέφεραν οι Times, μια ρωσική νεοναζιστική παραστρατιωτική οργάνωση, που ονομάζεται Rusich, έγραψε στο Telegram, όπου έχει ένα εκατομμύριο ακόλουθους: «Επειδή αυτοί δεν είναι εκπρόσωποι των ανθρώπων που ίδρυσαν το “κράτος” (δηλαδή Ρωσόφωνοι), και καθώς κανείς από την Τσετσενία δεν πρόκειται να καταθέσει, το πιθανότερο είναι ότι η έρευνα θα συμπεράνει ότι τα μέλη της οικογένειας σκοτώθηκαν μεταξύ τους ή ότι πρόκειται για έγκλημα της GUR (της ουκρανικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...