230
Ακόμα και οι φίλαθλοι της Ντιναμό Κιέβου διαδηλώνουν την πίστη τους ότι η Χερσώνα είναι ουκρανική | REUTERS/Kacper Pempel

Νέα ήττα για τους Ρώσους συνιστά η εκκένωση της Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 18:58
Ακόμα και οι φίλαθλοι της Ντιναμό Κιέβου διαδηλώνουν την πίστη τους ότι η Χερσώνα είναι ουκρανική
|REUTERS/Kacper Pempel

Νέα ήττα για τους Ρώσους συνιστά η εκκένωση της Χερσώνας

Protagon Team Protagon Team 14 Οκτωβρίου 2022, 18:58

Η κυβέρνηση της Μόσχας εγγυάται ότι θα βοηθήσει τους πολίτες να εκκενώσουν την περιοχή της Χερσώνας, η οποία δέχεται επίθεση από τον ουκρανικό στρατό, και ότι θα τους βρει ασφαλές καταφύγιο στη Ρωσία. «Πρόκειται για μια επιπλέον ένδειξη (την πολλοστή) των τεραστίων δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής», έγραψε από τη Ζαπορίζια ο ανταποκριτής της Corriere della Sera Λορέντσο Κρεμονέζι.

Το θέμα προέκυψε ύστερα από το αίτημα του τοπικού κυβερνήτη Βλαντίμιρ Σάλντο, ανθρώπου των Ρώσων, να μεταφέρει αμάχους από τις περιοχές της Χερσώνας σε ασφαλή σπίτια στη Ρωσία. Αμέσως, το αίτημά του ικανοποιήθηκε από τους Ρώσους, και μάλιστα από τον ίδιο τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρωσίας Μαράτ Κουσνούλιν.

Ο ιταλός συντάκτης σχολίασε ότι «είναι αδύνατο να μην παρατηρήσει κανείς πως όλα αυτά συμβαίνουν μόνο δύο εβδομάδες έπειτα από την προσάρτηση τεσσάρων ουκρανικών περιοχών που κατελήφθησαν μετά την ‘‘ειδική επιχείρηση’’ που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου». Και συμπλήρωσε: «Από αυτές τις περιοχές, η Χερσώνα είναι μία από τις πιο σημαντικές».

Το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας, συνέχισε ο ανταποκριτής, είναι ότι οι πρόσφατα προσαρτημένοι «ρώσοι πολίτες» βιώνουν από πρώτο χέρι το ευάλωτον των κατακτητών και, στην πραγματικότητα, ολόκληρου του ρωσικού στρατιωτικού και πολιτικού σχεδίου. Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, ύστερα από μια μικρή ανάπαυλα για ανεφοδιασμό καυσίμων, φαίνονται αποφασισμένες να επαναλάβουν την προέλαση για να απελευθερώσουν το μέγιστο των κατεχόμενων εδαφών στην Ανατολή και στον Νότο, προτού ενσκήψουν οι χειμερινοί παγετοί και δυσκολέψουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...