282
Τα drones που μεταφέρουν προϊόντα θα μπορούν από εδώ και πέρα να πετούν ελεύθερα και τις βραδινές ώρες στις ΗΠΑ | REUTERS/Scott Audette

Και επισήμως διανομές κατ’ οίκον με drones στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 17:07
Τα drones που μεταφέρουν προϊόντα θα μπορούν από εδώ και πέρα να πετούν ελεύθερα και τις βραδινές ώρες στις ΗΠΑ
|REUTERS/Scott Audette

Και επισήμως διανομές κατ’ οίκον με drones στις ΗΠΑ

Protagon Team Protagon Team 30 Δεκεμβρίου 2020, 17:07

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ έλαβε μια απόφαση που θεωρείται σταθμός για την χρήση των αυτόνομων ιπτάμενων οχημάτων. Τα drones επιτρέπεται να πετούν στις ΗΠΑ σε συγκεκριμένο ύψος ασφαλείας και όχι μετά την δύση του Ηλίου. Επιπλέον πρέπει να πετούν μόνο πάνω από τα άτομα που εμπλέκονται στην πτήση τους τα οποία πρέπει να βρίσκονται υποχρεωτικά κάτω από κάποια στέγη ή μέσα σε κάποιο σταθμευμένο αυτοκίνητο. Για να πετά ένα drone χαμηλά και βράδυ πρέπει ο κάτοχος του να πάρει ειδική άδεια από την FAA.

Με την νέα απόφαση τα drones θα μπορούν να πετούν πλέον ελεύθερα και το βράδυ αλλά και σε χαμηλότερο ύψος από αυτό που επιτρέπεται σήμερα. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters η απόφαση αυτή ελήφθη για να διευκολυνθεί το εμπόριο και ειδικότερα η αποστολή τροφίμων και άλλων προϊόντων με drones. Εταιρείες όπως η Amazon, η Walmart και η Pizza Domino έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια μεγάλα κεφάλαια στην δημιουργία ενός στόλου αυτόνομων οχημάτων που θα κάνουν παραδόσεις των προϊόντων τους στους πελάτες τους.

Όπως είναι ευνόητο η πανδημία δημιούργησε συνθήκες οι οποίες αύξησαν την πίεση προς την FAA για να μεταβάλει τους κανόνες της χρήσης των αυτόνομων οχημάτων. Σύμφωνα με την απόφαση, τα drones που θα πετούν τις νυχτερινές ώρες θα πρέπει να διαθέτουν φωτισμό που να κάνει εμφανή την παρουσία τους. Θα πρέπει επίσης να ενσωματώνουν τα απαραίτητα συστήματα απομακρυσμένης ταυτοποίησης και εντοπισμού από τις αρμόδιες Αρχές ώστε αυτές να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή σε ποιο σημείο βρίσκεται ένα τέτοιο όχημα και σε ποιόν ανήκει. Αυτή την στιγμή στην FAA έχουν υποβληθεί περίπου 1,7 εκατ. αιτήσεις για χρήση drones και 203 χιλιάδες άτομα έχουν πάρει την επίσημη άδεια ως πιλότοι αυτόνομων οχημάτων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...