489
Τετ α τετ στο Μαξίμου: Η Μυρσίνη Λοΐζου με τον Αλέξη Τσίπρα στο γεύμα που δόθηκε στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού | Instagram/CreativeProtagon

Νέα αποκάλυψη: Η Λοΐζου εισέπραττε 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2019, 13:10
Τετ α τετ στο Μαξίμου: Η Μυρσίνη Λοΐζου με τον Αλέξη Τσίπρα στο γεύμα που δόθηκε στην πρωθυπουργική βίλα της Ηρώδου Αττικού
|Instagram/CreativeProtagon

Νέα αποκάλυψη: Η Λοΐζου εισέπραττε 5,5 χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 12:02
ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ: 22/03/2019, 13:10

Σε πολιτικό πρόβλημα εξελίσσεται η περίπτωση της Μυρσίνης Λοΐζου για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα προσωπικά, καθώς πέρα από τις περιβόητες πλέον αναρτήσεις της υπέρ των τρομοκρατών της 17Ν (εδώ), εμφανίζεται από τον Τύπο ως μια υποψήφια ευρωβουλευτής της Αριστεράς που δεν είχε πρόβλημα να εισπράττει επί χρόνια τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της!

Το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου» της Παρασκευής (εδώ) για την κυρία Λοΐζου, η οποία φέρεται να εισέπραττε παρανόμως τη σύνταξη της μητέρας της που είχε φύγει από τη ζωή το 2007, ακολούθησε αυτό του «Πρώτου Θέματος», το οποίο κυκλοφορεί εκτάκτως το Σάββατο με περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχε καταδικαστεί τον Φεβρουάριο του 2017  από το Εφετείο Αθηνών σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή για παράνομο περιουσιακό όφελος. Η κυρία Λοΐζου είχε «ξεχάσει» να δηλώσει τον θάνατο της μητέρας της, Μάρως, η οποία είχε φύγει από τη ζωή χτυπημένη από τον καρκίνο τον Αύγουστο του 2007. Εισέπραξε έτσι παράνομα 52.000 ευρώ για 69 μήνες, δηλαδή επί πεντέμισι χρόνια!

Η κόρη του αείμνηστου Μάνου Λοΐζου, η οποία έχει δηλώσει ότι δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή της και ζούσε εισπράττοντας δικαιώματα από τα τραγούδια του πατέρα της, εμφανίζεται από το protothema.gr να μην έχει πληρώσει τίποτα από τα οφειλόμενα και σήμερα, με τις προσαυξήσεις, χρωστά €94.000. Τον Μάιο μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές, δικάζεται και πάλι για φορολογικά αδικήματα.

Σε μια πρώτη αντίδραση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος είπε στον Alpha ότι εκτιμά πως η κυρία Λοΐζου «θα δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις». Μάλιστα έσπευσε να αποδώσει τις αποκαλύψεις σε σχέδιο της ΝΔ. Είπε ότι αυτό που ο ίδιος καταλαβαίνει από την υπόθεση είναι ότι η ΝΔ «και ο φιλικός της Τύπος» έχουν βάλει σε λειτουργία μια «απίστευτη κρεατομηχανή, η οποία στοχοποιεί ορισμένους ανθρώπους».

Σε κάθε περίπτωση, εφόσον ισχύουν οι αποκαλύψεις των δύο εφημερίδων (το «Πρώτο Θέμα» δημοσιεύει και τη σχετική καταδικαστική απόφαση), είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Τσίπρας έχει πρόβλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός όχι μόνο κάλυψε την κυρία Λοΐζου για τις απαράδεκτες δηλώσεις και αναρτήσεις που είχε κάνει στο παρελθόν, αλλά δεν είχε πρόβλημα να φωτογραφίζεται μαζί της στο περίφημο γεύμα προς τιμήν των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μέγαρο Μαξίμου το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ηδη ο κ. Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να αποσύρει την κυρία Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Το θέμα έσπευσε να αναδείξει και η Νέα Δημοκρατία, που ζήτησε από τον Πρωθυπουργό να θέσει σήμερα εκτός ευρωψηφοδελτίου την κυρία Λοΐζου.

«Η αποκάλυψη ότι η κυρία Μυρσίνη Λοΐζου επί 5,5 χρόνια “ξέχασε” να δηλώσει το θάνατο της μητέρας της για να εισπράττει παράνομα τη σύνταξή της είναι πραγματικά ασύλληπτη. Και είναι αδύνατον ο ΣΥΡΙΖΑ να μην γνώριζε ότι έχει καταδικασθεί σε δύο χρόνια φυλάκιση από τη Δικαιοσύνη. Ο κ. Τσίπρας οφείλει σήμερα κιόλας να αποπέμψει την κ. Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Σοφία Ζαχαράκη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...