240
Η επίμαχη φωτογραφία με τον Μακρόν (δήθεν) να διασκεδάζει εν μέσω διαδηλώσεων | EPA/ERIC FEFERBERG / POOL

Fake news το κρασί των 2.000 ευρώ του Μακρόν;

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 11:43
Η επίμαχη φωτογραφία με τον Μακρόν (δήθεν) να διασκεδάζει εν μέσω διαδηλώσεων
|EPA/ERIC FEFERBERG / POOL

Fake news το κρασί των 2.000 ευρώ του Μακρόν;

Protagon Team Protagon Team 22 Μαρτίου 2019, 11:43

Ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με τη σύζυγό του  Μπριζίτ και τους φίλους τους είναι κάπου σε ένα βουνό. Ετοιμάζεται να σερβίρει κόκκινο κρασί στα ποτήρια τους.

Οπως όμως εξηγεί η λεζάντα που συνοδεύει την εικόνα, διακινήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα και έγινε viral, υπάρχει ένα σκοτεινό σημείο πίσω από αυτή τη μάλλον αθώα φωτογραφία.

Ο πρόεδρος Μακρόν πίνει κρασί που κοστίζει 2.000 ευρώ το μπουκάλι την ώρα που η Γαλλία καίγεται (κυριολεκτικά και μεταφορικά) από τις διαδηλώσεις των Κίτρινων Γιλέκων, τα οποία θέτουν στα αιτήματά τους και το ζήτημα της λιτότητας.

Η φωτογραφία, αναφέρει ο Monde, διαμοιράστηκε στις 17 Μαρτίου (την επομένη μιας ταραχώδους διαδήλωσης των Γιλέκων στο Παρίσι) από το γκρουπ στο Facebook «Les Picologues». Μέσα σε λίγες ημέρες μοιράστηκε από πολλές χιλιάδες χρήστες.

«Μια φορά και ένα καιρό ήταν ένας πρόεδρος που έπινε κρασί από μπουκάλι των 2.000 ευρώ ενώ καιγόταν το Παρίσι», γράφει η λεζάντα.

Geplaatst door Les Picologues op Zondag 17 maart 2019

 

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι, σημειώνει η εφημερίδα.

Καταρχάς η φωτογραφία έχει ληφθεί από φωτογράφο του AFP στις 12 Απριλίου του 2017. Ο τότε ακόμη υποψήφιος πρόεδρος πράγματι είναι με τη σύζυγό του και την παρέα τους σε εστιατόριο πάνω στα Πυρηναία.

Το δε μπουκάλι είναι ένα Château Montus, η τιμή του οποίου δεν είναι ούτε κατά διάνοια τετραψήφια.

Ακόμη και στην πιο ακριβή ποικιλία του, δεν φτάνει πάνω από τα 100 ευρώ το μπουκάλι, ενώ αυτό που φαίνεται να κρατά ο πρόεδρος κοστίζει, σύμφωνα με ειδικό που επικαλείται ο Monde, γύρω στα 70 ευρώ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

3

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...